Heerenveen haalt eerste nieuweling op bij Chelsea

Reacties

SC Heerenveen heeft de eerste nieuweling van het seizoen binnen. De Friezen huren Charlie Webster voor een jaar van Chelsea. De negentienjarige Engelsman komt het middenveld van trainer Kees van Wonderen versterken.

Heerenveen haalt eerste nieuweling op bij Chelsea
© Pro Shots

Webster is een bekende van hoofd scouting Kenneth Zandvliet, die in februari overkwam van Chelsea. Daar werkte hij vier jaar als internationaal scout. Webster is enkelvoudig international van Engeland Onder-19 en speelde afgelopen seizoen bij Chelsea Onder-23. De middenvelder wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht.

'Charlie is via onze scouting op de radar gekomen', vertelt algemeen directeur Ferry de Haan. 'Hij speelt al sinds zijn zeventiende in de Onder-23 van Chelsea en wil via ons de stap naar het spelen in een eerste elftal maken. Charlie is een dynamische middenvelder met een goede pass. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zich bij ons verder te ontwikkelen.'

Bij Heerenveen kan Webster ervaring opdoen. De club raakte deze zomer Rami Al-Hajj kwijt aan het Deense Odense, terwijl Thom Haye in de belangstelling staat van verschillende clubs. Anas Tahiri, Simon Olsson, Tibor Halilovic en Pelle van Amersfoort zijn andere opties op het middenveld van Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.