Heerenveen haalt Bulthuis terug naar de Eredivisie

Reacties

Dave Bulthuis keert terug in de Eredivisie. De verdediger, die eerder in zijn loopbaan al negentig officiële wedstrijden voor FC Utrecht speelde, gaat aan de slag bij SC Heerenveen.

Heerenveen haalt Bulthuis terug naar de Eredivisie

De 27-jarige Bulthuis komt over van Qabala FK uit Azerbeidzjan, waar hij pas sinds de zomer onder contract stond, en tekent vrijdag een meerjarig contract in het Abe Lenstra Stadion. Met het aantrekken van Bulthuis haalt Heerenveen alsnog de ervaren verdediger die het eind augustus misliep. Toen greep de club naast Jordens Peters en Ramon Leeuwin.

Bulthuis speelde tussen 2011 en 2014 in het eerste van Utrecht en maakte vervolgens de overstap naar 1. FC Nürnberg. In Duitsland bleef hij drie jaar, voordat de verdediger afgelopen zomer naar Qabala vertrok. Na een half jaar houdt Bulthuis het nu weer voor gezien in Azerbeidzjan en maakt hij zijn rentree op de Nederlandse velden.

Van Amersfoort
Overigens verlengde Heerenveen recent het aflopende contract van Pelle van Amersfoort door de optie in zijn verbintenis te lichten. Hij ligt daardoor nu tot 2019 vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.