Heerenveen dankt Finnbogason voor winst in slotfase

Lang leek SC Heerenveen met lege handen terug te moeten keren uit Breda, maar in de laatste acht minuten kwam daar verandering in dankzij clubtopscorer Alfred Finnbogason. De Friezen versloegen NAC Breda met 1-2.

De grootste kansen waren met name in de eerste helft voor NAC via Anthony Lurling. Ontevredenheid over de nieuwe contractaanbieding van NAC was niet terug te zien in zijn spel. Hij startte vol enthousiasme en kreeg in het eerste bedrijf drie flinke kansen.

De grootste daarvan kreeg hij in de 37ste minuut. Elson Hooi kapte Ramon Zomer uit en krulde de bal op de paal, waarna Lurling de bal kreeg. In plaats van rustig te blijven, knalde hij de bal hoog over.

Vier minuten na rust was het Nemanja Gudelj die de misser van Lurling goedmaakte. Zijn schot van afstand leek houdbaar voor doelman Kristoffer Nordfeldt, maar toch vloog de bal tegen de touwen.

Gaandeweg de tweede helft zette Heerenveen steeds meer druk op het NAC-doel, met de grootste kans tot gevolg in de 74ste minuut. Sepp de Roover maakte opzichtig hands, maar de doorgaans efficiënte Alfred Finnbogason schoot slap in en moest in NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar zijn meerdere erkennen.

Acht minuten later was het alsnog raak voor de IJslander. Met buitenkant rechts schoot hij van dichtbij raak. Vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd maakte hij met zijn negentiende treffer van het seizoen zelfs de winnende goal. Op aangeven van Jeffrey Gouweleeuw kopte hij knap raak.

De tweede achtereenvolgende zege levert SC Heerenveen de tiende plaats op. Het gaat NAC Breda voorbij, dat nu twee punten minder heeft (27). Heracles Almelo heeft een punt minder dan de Friezen, maar de Tukkers komen zondag nog in actie op bezoek bij ADO Den Haag.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.