Heerenveen blijft met tien man overeind tegen Sparta

Sparta Rotterdam heeft verzuimd te profiteren van een vroege rode kaart bij SC Heerenveen. De club uit Friesland won ruim en zag Hernán Losada en Henk Timmer uitblinken (4-1).

Losada - die eerder deze week te horen kreeg dat hij na dit seizoen moet terugkeren naar Anderlecht - opende in de negende minuut de score, maar acht minuten later kreeg Sparta een uitgelezen mogelijkheid om weer op gelijke hoogte te komen. De bezoekers kregen een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Michael Dingsdag die tevens de rode kaart zag.

Henk Timmer stopte echter de inzet van Joshua John en zag zijn ploeg met een man minder niet in de problemen komen. Nog voor rust werd de wedstrijd beslist door treffers van Gerald Sibon en Roy Beerens. Sparta kreeg enkele goede kansen, maar pas na een uur lukte het de Rotterdammers Timmer te passeren.

Erik Falkenburg redde de eer namens Sparta, maar het slotakkoord was voor Losada. De huurling bepaalde na een knappe individuele actie de eindstand op 4-1, waardoor Heerenveen nu 35 punten heeft uit dertig wedstrijden. De club staat elfde en is definitief veilig. Sparta is dat nog niet. De ploeg van trainer Frans Adelaar heeft 25 punten, dertien meer dan nummer laatst RKC Waalwijk.