'Heel Rusland is verliefd op ons geworden'

Reacties

Hoewel de Russisch bondscoach Stanislav Cherchesov baalt van de uitschakeling op het WK, meent hij dat zijn ploeg flink aan klantenbinding heeft gedaan. Waar het gastland voorafgaand aan het toernooi nog werd beschimpt, is nu iedereen fan volgens de keuzeheer. Luka Modric haalde na de thriller opgelucht adem.

'Heel Rusland is verliefd op ons geworden'

Pas in de kwartfinale strandden de Russen zaterdagavond. Kroatië had na een 2-2 stand na verlenging penalty's nodig om de halve finale bereiken. 'We hebben laten zien wat we waard zijn door keihard te werken', vertelde Cherchesov na afloop op de persconferentie.

Volgens de bondscoach heeft zijn ploeg de stemming met betrekking tot het nationale elftal volledig om weten te draaien. 'De mensen vertrouwen niet alleen op ons, ze houden van ons. Het hele land is verliefd op ons geworden. Ze weten nu weer waar de Russische ploeg voor staat.'

Volgens Cherchesov moeten dit soort prestaties de standaard worden voor de Russen. 'Dit is ons normale niveau en moeten we ook tonen op de volgende grote toernooien.'

Modric
Het was al de tweede keer op rij dat Kroatië de volgende ronde bereikte via een penaltyserie. In de achtste finale tegen Denemarken stond het na verlenging 1-1, waarna de Kroaten de strafschoppen beter namen. In dat duel miste Modric in reguliere speeltijd een penalty, waarna hij in de penaltyserie alsnog zijn verantwoordelijkheid nam. Ditmaal miste Modric niet.

Ook tegen Rusland stapte Modric naar voren in de penaltyserie. De middenvelder kroop door het oog van de naald. De Russische keeper Igor Akinfeev keerde zijn inzet bijna, maar via de binnenkant van de paal ging de bal er alsnog in. 'Dit was weer een duel vol met drama voor ons', realiseerde Modric zich.

'We speelden niet goed in de eerste helft', ging de ster van Real Madrid verder met zijn analyse. 'We controleerden de wedstrijd niet zoals we dat altijd willen doen. In de tweede helft speelden we beter, maar we konden het niet afmaken. Het positieve is dat we weer karakter toonden. We staan nu in de halve finale en van die wedstrijd gaan we weer genieten. We hebben genoeg tijd om te rusten en ons voor te bereiden.'

Kroatië treft Engeland in de halve finale, het duel in Moskou staat woensdag op het programma. Kroatië werd in 1998 derde op het WK, dat is nog altijd de beste prestatie van het land. Een eventuele finale wordt gespeeld tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Frankrijk en België.

VI's Taco van den Velde blikt terug op Rusland - Kroatië.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.