'Heb het gevoel dat ik het tegen Utrecht verkloot heb'

Jos Hooiveld (27, foto) is een van de grootste slachtoffers van de ontevredenheid bij Celtic. De Nederlandse centrumverdediger kwam niet meer in actie voor de Schotse topclub sinds de pijnlijke uitschakeling in de Europa League tegen FC Utrecht en wordt al enige tijd zelfs niet meer opgenomen in de wedstrijdselectie.

'Heb het gevoel dat ik het tegen Utrecht verkloot heb'

'Trainer Neil Lennon is op wedstrijddagen verplicht drie spelers van Onder-21 in zijn selectie op te nemen', weet Hooiveld, die het centrale verdedigingsduo Glenn Loovens-Daniel Majstorovic nu voor zich heeft. Sinds zijn overstap van de Zweedse club AIK speelde hij pas een handvol duels in de hoofdmacht van The Bhoys en ook The Old Firm van afgelopen zondag (1-3 verlies) moest hij vanaf de tribune bekijken.

'Lennon zegt het te betreuren, maar door die regel voelt hij zich gedwongen voor anderen te kiezen. Want in de Schotse competitie is de noodzaak minder een verdediger op de bank te hebben. En ergens heb ik het gevoel dat ik het een beetje heb verkloot in die returnwedstrijd tegen FC Utrecht (4-0 nederlaag, red.)… Eigenlijk was ik niet volledig fit voor dat duel, en daarna was ik ook een tijdje geblesseerd', vertelt Hooiveld aan Voetbal International.

Hooiveld startte het seizoen bij Celtic nog als kompaan van Loovens, en was zelfs na de komst van Majstorovic nog eventjes basisspeler. Na het Europese echec verdween ook keeper Lukasz Zaluska uit het elftal, terwijl spits Marc-Antoine Fortuné naar West Bromwich Albion terugkeerde.

'Zolang het team blijft winnen, zal Lennon weinig aanpassingen doen', vreest Hooiveld. 'Maar voorlopig geen paniek, het is nog te vroeg hieruit conclusies te trekken. Daar is de club Celtic te mooi voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen