Heaton grote kwelgeest van gefrustreerd United

Manchester United heeft in eigen huis kostbaar puntenverlies geleden tegen Burnley: 0-0. Manager José Mourinho, die vanwege aanmerkingen op de leiding halverwege het competitieduel naar de tribune werd gestuurd (foto), zag hoe doelman Tom Heaton bij de gasten uitgroeide tot grote uitblinker en schier onpasseerbaar was. Middlesbrough en Watford wonnen in eigen huis wél.

Manchester United - Burnley 0-0
Het duel op Old Trafford leek bij voorbaat een goede gelegenheid voor United om herstel te tonen in de Premier League. De laatste drie competitiewedstrijden werden immers niet gewonnen: tegen Stoke City (1-1), Liverpool (0-0) en het weerzien van Mourinho met zijn oude werkgever Chelsea draaide op een vernederende 4-0 nederlaag uit.

Midweeks was er voor Mourinho eindelijk weer eens wat te juichen toen uitgerekend stadgenoot Manchester City uit het toernooi om de League Cup werd geknikkerd. Dat positieve gevoel verdween snel weer toen de Portugese coach de ene na de andere verdediger geblesseerd zag afhaken. Eric Bailly, Chris Smalling en Antonio Valencia meldden zich allemaal in de ziekenboeg. Daarom startte Blind als centrale verdediger met Marcos Rojo naast zich.

United beet zich op Old Trafford keer op keer stuk op Heaton, die in de periode 2002-10 onder contract bij United stond. Voor het duel van vanmiddag had hij al de meeste saves van de Premier League achter zijn naam had staan. Die statistiek bleek geen toeval want de goalie stopte in het eerste bedrijf inzetten van Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata, Paul Pogba en Jesse Lingard.

Op slag van rust riep het hele United-kamp om een strafschop toen Jon Flanagan een overtreding beging op Matteo Darmian, maar de smeekbedes waren niet besteed aan arbiter Mark Clattenburg. Klaarblijkelijk had Mourinho in de rust de scheidsrechter iets te fel bejegend, want in de tweede helft moest de Portugees plaatsnemen op de tribune.

Tom Heaton was de grote uitblinker op Old Trafford.

Vanaf daar zag hij hoe Heaton bleef schitteren. Mata en Ibrahimovic ondervonden de uitstekende vorm van de doelman. En als Heaton dan al eens gepasseerd was, had United pech. Zo raakte Mata de paal en Ibrahimovic de lat.

De jacht op de felbegeerde openingstreffer werd voor United een stuk moeilijker toen Ander Herrera na 68 minuten zijn tweede gele kaart moest incasseren. United probeerde het nog wel met Wayne Rooney, Marouane Fellaini en Memphis Depay als invallers, maar gescoord werd er niet meer. Door het tegenvallende gelijkspel is United niet alleen al vier competitieduels op rij zonder zege, maar is het gat met koplopers Arsenal en Manchester City al gegroeid naar acht punten. Liverpool kan later vanavond het gat ook naar acht punten vergroten.

37 doelpogingen bleken voor Man Utd niet voldoende om te scoren.

Middlesbrough - AFC Bournemouth 2-0
Middlesbrough vierde zijn eerste thuiszege in de Premier League sinds 11 april 2009, toen Hull City met 3-1 werd verslagen. Zonder Marten de Roon, die niet helemaal fit was, werd AFC Bournemouth verslagen.

De wedstrijd zal de toeschouwers vooral bijblijven door de fabelachtige openingstreffer van Gastón Ramírez in de 39ste minuut. De Uruguayaan begon op eigen helft een solo, die hij bekroonde met een fraai schot. Opvallend was wel dat Ramírez daarbij slechts één speler van de bezoekers hoefde uit te spelen. Vlak voor dit wonderschone doelpunt had AFC Bournemouth via Josh King de score bijna geopend. De inzet van de middenvelder spatte uiteen op de lat. Stewart Downing legde in de 59ste minuut de eindstand vast, waardoor Boro naar de veertiende plaats steeg, vier plekken onder Bournemouth.

Watford - Hull City 1-0
Na ruim een maand afwezigheid wegens een schouderblessure maakte Daryl Janmaat zijn comeback bij Watford. De verdediger werd achttien minuten voor tijd ingebracht door manager Walter Mazzarri. Tien minuten nadien kwam Watford op voorsprong door een eigen doelpunt van Michael Dawson, die de bal ongelukkig op zijn schouder kreeg na een aanval met hoofdrollen voor Janmaat en Roberto Pereyra. Watford, waar Nordin Amrabat in de basis startte om in de 85ste minuut te worden gewisseld, trok de voordelige marge over de streep en klom naar de zevende plaats. Hull City, dat extreem goed begon aan het seizoen, zette een dramatische reeks voort en staat inmiddels achttiende, een positie die in mei leidt tot degradatie.