Hazard tipt de jury: 'Ik zou de Gouden Bal aan mij geven'

Reacties

Eden Hazard pakte zaterdagmiddag met België de bronzen medaille op het WK door Engeland te verslaan in de troostfinale (2-0). De Chelsea-aanvaller was met onder meer een doelpunt opnieuw de grote man aan Belgische zijde.

Hazard tipt de jury: 'Ik zou de Gouden Bal aan mij geven'

In de kwartfinale tegen Brazilië en in de halve finale tegen Frankrijk haalde Hazard ook al een bijzonder hoog niveau. Toen de aanvoerder van de Belgen na de wedstrijd tegen Engeland door BeIn Sports gevraagd werd wie volgens hem de Gouden Bal - de prijs voor beste speler van het WK - verdiende, toonde hij geen valse bescheidenheid: 'Ik zou die titel aan mezelf geven, maar ik mag niet kiezen', antwoordde hij lachend.

Hazard heeft echter weinig hoop dat hij ook daadwerkelijk met de titel aan de haal gaat: 'Ik denk dat ze hem aan iemand gaan geven die de finale speelt.' Dat België zondag niet van de partij is in de finale doet nog steeds pijn bij de dribbelaar. 'We zijn nog steeds verdrietig om de nederlaag in de halve finale, maar vandaag hebben we gedaan wat we moesten doen', aldus Hazard.

'Het is een mooi verhaal, voor de eerste keer in de geschiedenis zijn we in de topdrie van een WK geëindigd en daar kunnen we trots op zijn. Ik denk dat we het over twee jaar nog beter gaan doen', keek Hazard tot slot nog even vooruit naar het EK 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.