Hazard pakt eigen statistieken erbij ter ondersteuning Sarri-lofzang

Reacties

Eden Hazard vindt het niet terecht dat Maurizio Sarri geregeld onder vuur ligt bij de Chelsea-aanhang. Volgens de Belgische smaakmaker verdient de Italiaanse manager in elk geval voor één aspect juist alle credits.

Hazard pakt eigen statistieken erbij ter ondersteuning Sarri-lofzang

'Statistisch gezien ben ik bezig aan mijn beste seizoen. Ik wil dat graag zeggen omdat Sarri en ik op dezelfde manier naar voetbal kijken', laat Hazard weten in gesprek met de BBC. 'Soms hebben we verloren, maar uiteindelijk spelen we het spel zoals ik vind dat Chelsea het moet spelen.'

Met een geheel andere speelstijl dan onder de huidige trainer pakte Hazard onder zowel José Mourinho (2015) als Antonio Conte (2017) de Premier League-titel met Chelsea. Sarri, die mede werd ingehuurd om de attractiviteit te verhogen, kende een veelbelovende start op Stamford Bridge, maar de resultaten werden na verloop van tijd minder. Toch hebben The Blues nog uitzicht op een plek in de gewilde topvier én lonkt de halve finale van het Europa League-toernooi.

Zo'n maand terug uitten de fans van Chelsea geregeld grote kritiek op Sarri. Het 'we want Sarri out' en 'you don't know what you're doing' klonk op Stamford Bridge. De kritische geluiden zijn wat verstomd, maar Hazard vindt het alsnog nodig een lans te breken voor zijn manager.

'Sarri is een fantastische manager', zegt de Belg, die maandagavond uitblonk tegen West Ham United en dit seizoen al op negentien treffers in officiële duels staat. 'Na Conte was het niet makkelijk. Sarri kwam hier met zijn eigen ideeën en ik denk dat we het goed hebben gedaan. Het is niet zo eenvoudig om het spel te spelen zoals hij dat wenst, maar we beginnen het te begrijpen. In de voorbije twee, drie weken heeft iedereen dat wel kunnen zien.'

Toekomst
Uiteraard werd Hazard ook gevraagd naar zijn toekomst. De Belg, wiens contract al in 2020 afloopt, wordt voortdurend gelinkt aan Real Madrid. 'Daar wil ik niet over praten. Ik focus me op de laatste maand van het seizoen met Chelsea en dan zien we wel wat er gebeurt.' Chelsea heeft een transferban gekregen van de FIFA en zou komende zomer dus geen opvolger kunnen halen voor Hazard.

Spelersprofiel

E. Hazard


Geboortedatum:
7 januari 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
La Louvière
Nationaliteit
België
Lengte:
1,75 m
Gewicht:
74 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.