Hazard houdt zich bewust in: 'Ik geef niet alles tijdens trainingen'

Reacties

Eden Hazard is de speler waar sinds 2014 de meeste overtredingen op zijn gemaakt in de Premier League. Als gevolg geeft de aanvaller van Chelsea tijdens de trainingen niet honderd procent.

Hazard houdt zich bewust in: 'Ik geef niet alles tijdens trainingen'

Tegenstanders hebben vaak overtredingen nodig om de behendige Hazard af te stoppen en de Belgisch international heeft dan ook regelmatig last van pijntjes. Hazard accepteert dit, maar heeft er niet zoveel zin in om tijdens de trainingen ook nog eens wat tikken te moeten incasseren. 'Of ik mijn benen bescherm tijdens de trainingen? Absoluut! Om eerlijk te zijn geef ik niet alles tijdens de trainingen', biecht Hazard op tegenover de Evening Standard.

'Wanneer we bepaalde oefeningen doen, worden sommige spelers gek, maar ik wil niet getrapt worden tijdens de trainingen', vervolgt Hazard. 'Ik probeer dan even een pauze te nemen van alle tikken die ik krijg. We hebben dit seizoen niet veel periodes zonder wedstrijden, dus ik probeer tijdens de trainingen wat meer rust te pakken, zodat ik tijdens de wedstrijden alles kan geven.'

Hazard is bezig aan zijn zesde seizoen in de Premier League en weet inmiddels hoe het werkt in Engeland. 'Of ik veel blauwe plekken krijg? Ja. Soms is het heel pijnlijk. Er worden veel overtredingen op me gemaakt, vooral op mijn enkel. Maar dit hoort bij voetbal en je hoort me ook niet klagen. Ik ben gelukkig dat ik gezond ben en zorg zo goed mogelijk voor mijn lichaam', aldus Hazard, die woensdag met zijn ploeg Swansea City ontvangt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.