Haye: 'Maak je zo'n goal, is het nog niet de mooiste van de avond'

Willem II-aanvaller Thom Haye geloofde zaterdagavond amper wat hij zag in de wedstrijd tegen FC Utrecht. In een paar minuten tijd boog zijn ploeg een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. De ene goal was nog mooier dan de andere.

Met een vrije trap van zo'n 25 meter maakte Haye in de 39ste minuut de aansluitingstreffer. Zijn schot zeilde prachtig de kruising in. Een paar minuten later maakte zijn ploeggenoot Konstantinos Tsimikas echter een nóg mooiere goal. Een omhaal. 'Die goal van Tsimikas sloeg nergens op', zei Haye na afloop tegenover FOX Sports. 'Maak je een keer zo'n goal, is het nog niet de mooiste van de avond. Mijn vrije trap was het wel het keerpunt. FC Utrecht was tot dat moment gewoon de betere ploeg en wij stonden terecht met 0-2 achter. Toen ik achter de bal ging staan zeiden de jongens tegen mij: "Ga er gewoon voor". Dat ik hem dan zo raak is extra mooi.'

Aan Omroep Brabant legde hij even later ook de situatie rond zijn niet verlengde contract uit. 'Ik wist het al een tijdje. Op dit moment weet ik niet wat de toekomst biedt. Maar zodra we veilig zijn en ik een goede serie neerzet, zien we het wel. Ik heb nog niet nagedacht over mijn toekomst, maar heb wel de ambitie om een stap te maken en het moet blijken of dit het juiste moment is.'

Ook zijn coach Reinier Robbemond wist niet wat hij zag. 'Alle drie de goals waren schitterend. Ik kan niet anders zeggen. Door zo'n vrije trap van Thom kom je terug in de wedstrijd. FC Utrecht heeft veel kwaliteit en daar hadden we moeite mee. Uiteindelijk werd het gewoon strijden en dat hebben we goed gedaan. We zijn niet bezig met wel of niet veilig. We zijn bezig met elke wedstrijd het maximale resultaat halen.'

Bokser
FC Utrecht-coach Jean-Paul de Jong baalt ervan dat zijn ploeg de wedstrijd zo uit handen gaf. 'We hadden veel lef aan de bal, zeker gezien de omstandigheden (het veld was doorweekt van de regen, red.). Na die 0-2 moeten we slimmer zijn, maar in plaats daarvan werden we een beetje hautain. Daarmee hielpen we Willem II terug in de wedstrijd. Het waren fantastische goals, onmogelijk haast. Je voelt je dan als een bokser die twee tikken krijgt. En als je dan ziet hoe de 3-2 ook nog valt. Dat had niet mogen gebeuren. We hebben vandaag dure punten verloren.'