Havertz wijst midden in Duitse crisis naar fans: 'Krijgen geen steun'

Reacties

Kai Havertz heeft op een persmoment uitgehaald naar de Duitse fans. De nationale ploeg van Duitsland verkeert in een sportieve crisis en volgens de Arsenal-speler helpt het gemor van de toeschouwers niet mee.

Havertz wijst midden in Duitse crisis naar fans: 'Krijgen geen steun'
© Pro Shots

Na het mislukte EK trok Duitsland de beroerde lijn door in de vriendschappelijke wedstrijden. Na een overwinning op Peru volgden nederlagen tegen België, Polen en Colombia en een gelijkspel tegen Oekraïne. Havertz erkent dat Duitsland de afgelopen wedstrijden niet goed heeft gepresteerd, maar voelde ook weinig steun. 'We stonden er alleen voor.'

Havertz geeft aan dat het belang van de supporters groot is. 'Dat is belangrijk, omdat het je ook kracht geeft. Ze zeggen altijd dat de fans de twaalfde man zijn. Alleen de steun die andere teams op het WK hadden, die ontbrak bij ons een beetje. De steun voelen wij niet altijd honderd procent. Kijkend naar de resultaten, snap ik de kritiek, maar in slechte fases heb je ook hulp van de fans nodig.'

Geen Musiala
Duitsland speelt geen EK-kwalificatiewedstrijden omdat het als gastland automatisch geplaatst is voor het EK 2024. In plaats daarvan staan oefenduels met Japan en Frankrijk op het programma komende week. Daarbij moet bondscoach Hans-Dieter Flick het stellen zonder Jamal Musiala. Hij kampt met rugklachten en is in beide wedstrijden niet inzetbaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Za 9 sep. 2023

Di 12 sep. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.