Hattrick Suárez bij wervelende La Liga-start Barça

Barcelona heeft met een voetbalshow laten zien al vroeg in vorm te zijn. Real Betis moest bij de start van het nieuwe La Liga-seizoen diep buigen voor de Catalanen (6-2).

De twintigste minuut was een van de spaarzame momenten dat Real Betis in offensief opzicht van zich deed spreken in Camp Nou. Het leverde de gasten wel een tastbaar resultaat op, want Rubén Castro tekende met een fraaie vrije trap voor de gelijkmaker: 1-1.

Daardoor slaagde Claudio Bravo er niet in om in zijn naar verwachting laatste wedstrijd voor Barcelona de nul te houden. Volgens Spaanse media ligt er namelijk een akkoord met Ajax over Jasper Cillessen, zodat niets meer de transfer van de Chileen richting Manchester City in de weg staat.

Het doelpunt van Betis was een smet op de voortvarende start van Barcelona van het nieuwe Primera División-seizoen. Want de regerend kampioen wervelde over het veld, waarbij alleen het aantal doelpunten mager was gezien het overwicht en de kansen. Bravo kreeg weinig te doen.

In de zesde minuut had Arda Turan met een knappe voetbeweging de ban gebroken op aangeven van Jordi Alba, waar Lionel Messi in de 37ste minuut na de onverwachte gelijkmaker orde op zaken stelde met een bekeken schot van afstand. Luis Suárez zorgde met een mooie schuiver op slag van rust voor een ruimere marge.

Na rust ging de show van Barcelona gewoon door. De ploeg van trainer Luis Enrique liet vroeg in de tweede helft zien ook in de omschakeling groots te zijn. Na een afgeslagen corner van Betis lag de bal er vijftien seconden later aan de andere kant in. Suárez tikte binnen op aangeven van Messi, die een minuut later zelf de 5-1 voor zijn rekening nam.

In de 82ste minuut maakte Suárez met een fraaie vrije trap het halve dozijn Barcelona-goals vol, voordat Rubén Castro namens Real Betis de nederlaag draaglijker maakte.