Hattrick hero Sancho steelt de show bij freewheelend Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft zondagavond indruk gemaakt in de confrontatie met laagvlieger Paderborn. Bij afwezigheid van Erling Haaland eiste Jadon Sancho de hoofdrol op.

Hattrick hero Sancho steelt de show bij freewheelend Dortmund
© Pro Shots
Paderborn
Paderborn
1 - 6
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund kreeg dinsdag een gevoelige tik te verwerken, de 0-1 nederlaag tegen Bayern München betekende min of meer een einde aan de titelrace voor BVB. Zondag moest er wel gewonnen worden van Paderborn om de tweede plek te behouden. Dortmund was duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg, maar het duurde even voordat dat overwicht ook in de score werd uitgedrukt.

Met name Thorgan Hazard was er een aantal keer dichtbij. De Belg verving de geblesseerde Haaland in de spits, maar had zijn vizier in eerste instantie niet op scherp staan. Omdat ook Raphaël Guerreiro nog een grote kans miste, werd er voor rust niet gescoord. Na de hervatting schakelde Dortmund nog een tandje bij en moest Paderborn al snel capituleren.

Na een prima actie van Emre Can kon Hazard de 0-1 van dichtbij binnentikken en drie minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Julian Brandt die de bal laag voorgaf en Sancho die eenvoudig scoorde. De Engelsman trok na zijn doelpunt zijn shirt uit om een boodschap te tonen voor de Amerikaanse arrestant George Floyd, die door politiegeweld om het leven kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 72ste minuut schrok Dortmund even op. Na hands van Can ging de bal op de stip en Uwe Hünemeier benutte de strafschop overtuigend. Twee minuten later maakte Sancho aan alle spanning alweer een einde. Op aangeven van Hazard schoot hij de bal knap in de verre hoek: 1-3. De twintigjarige Engelsman bewees zo weer helemaal terug te zijn na een periode op de reservebank. Sancho kwam niet helemaal okselfris uit de coronabreak en begon de eerste drie duels op de reservebank, maar maakte tegen Paderborn een prima indruk.

In de slotfase maakten Achraf Hakimi en Marcel Schmelzer er 1-5 van, maar het slotakkoord was toch weer voor Sancho, die na een snelle counter alweer zijn zeventiende Bundesliga-treffer van het seizoen maakte. Alleen Robert Lewandowski en Timo Werner hebben er meer. Sancho trad bovendien in de voetsporen van Matt Le Tissier door zowel op het gebied van doelpunten als assist de vijftien te passeren.

De 1-6 uitslag deed de krachtsverhoudingen beter eer aan. Dortmund legde met name in de tweede helft namelijk enkele prachtige aanvallen op de mat. De ploeg van trainer Lucien Favre behoudt door de overwinning de tweede plaats, het gat met Bayern bedraagt zeven punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.