Hartverwarmende steunbetuiging voor Williams na racisme-rel

De supporters van Tenerife hebben dinsdagavond tijdens de bekerwedstrijd tegen Athletic Bilbao een sterk statement gemaakt tegen racisme. Iñaki Williams is zeer dankbaar voor de steun.

Williams, aanvaller van Athletic, werd afgelopen weekend racistisch bejegend in de uitwedstrijd tegen Espanyol (1-1). Toen de enkelvoudig Spaans international twintig minuten voor tijd gewisseld werd, klonken er oerwoudgeluiden. Espanyol kondigde direct na de wedstrijd aan dat het met videobeelden op zoek zou gaan naar de daders. Twaalf fans van Espanyol kregen een stadionverbod.

Dinsdag kwam Athletic weer in actie, ditmaal in de strijd om de Copa del Rey. Williams had in de uitwedstrijd tegen Tenerife een basisplaats en werd op het Canarische eiland een hart onder de riem gestoken. In de negende minuut (Williams speelt met rugnummer 9) gaven de supporters van de thuisploeg de aanvaller van de tegenpartij een staande ovatie. In het stadion hingen bovendien spandoeken met daarop een duidelijke boodschap tegen racisme.

Williams was ontroerd. 'BEDANKT TENERIFE BEDANKT! JE BENT EEN 10!', schrijft de aanvaller op Twitter. 'Ik zal deze avond nooit vergeten: niet alleen voor mezelf, maar voor alle mensen die dagelijks last hebben van racisme. Hopelijk tot snel in La Liga!' Tenerife is actief op het tweede niveau van Spanje en is in deze competitie een laagvlieger.

Ondanks het mooie gebaar van de Tenerife-supporters spaarde Williams zijn tegenstander niet. Hij scoorde twee keer in de bekerwedstrijd die na verlenging in een 3-3 gelijkspel eindigde. Athletic nam hierna de strafschoppen beter en plaatste zich daardoor voor de kwartfinales van het Copa del Rey-toernooi. De Basken hervatten komend weekend de competitie met een thuiswedstrijd tegen Getafe.