Hartverwarmende berichten voor zieke Eriksson: 'Mijn leven veranderd'

Reacties

Liverpool laat zaterdag een droom van Sven-Göran Eriksson in vervulling gaan. De voormalige bondscoach van Engeland is ongeneeslijk ziek, maar mag als groot fan deel uitmaken van de technische staf van The Reds, tijdens een benefietduel. In aanloop naar het duel met Ajax werd hij tot tranen geroerd.

Hartverwarmende berichten voor zieke Eriksson: 'Mijn leven veranderd'
© Liverpool FC

Zaterdag komen de Liverpool Legends op een uitverkocht Anfield in actie tegen de Ajax Legends. Sjaak Swart en consorten stapten vrijdag al in het vliegtuig voor het duel, dat georganiseerd is om geld op te halen voor de Liverpool Foundation. Onder andere Steven Gerrard, Dirk Kuijt, Fernando Torres en Ryan Babel komen in actie namens The Reds. Zij worden dit keer, éénmalig, geleid door Eriksson.

Nadat bekend werd dat Eriksson niet lang meer te leven heeft, vertelde hij altijd een grote droom te hebben gehad. 'Mijn vader leeft nog en is nog steeds een Liverpool-fan. Net als ik. Mijn wens was altijd om ooit trainer te worden daar, maar ik weet dat dat niet meer gaat gebeuren', onthulde hij.

Na die uitspraken startten fans van Liverpool een campagne om Eriksson op Anfield te krijgen. Dat lukt dit weekend, via deze geste. In aanloop naar het duel werd de ongeneeslijk zieke ex-bondscoach op prachtige wijze in het zonnetje gezet. Dat gebeurde onder meer via een hartverwarmende video. Diverse oud-internationals, die in actie kwamen toen Eriksson de scepter zwaaide in Engeland, spraken hun oude oefenmeester toe. Joe Cole, Paul Scholes, Michael Owen, Steven Gerrard, Gary Neville en Owen Hargreaves hadden warme woorden voor Eriksson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mooie boodschappen
‘Ontzettend bedankt, voor het laten uitkomen van mijn droom’, sprak Cole in de video. De voormalig speler van Liverpool en Chelsea lepelde nog een anekdote op. 'Ik heb twee WK’s mogen spelen, maar ik herinner me vooral mijn eerste doelpunt, tegen Noord-Ierland. Je kwam na de wedstrijd naar me toe met een glas champagne en zei: eindelijk, nu is je loopbaan compleet. Geweldig.'

Gerrard ziet Eriksson zaterdag terug op Anfield. 'Ik denk veel aan je, hopelijk gaat het je goed. Ik kijk er enorm naar uit je te zien. Dat je de gaffer op Anfield zal zijn, zal heel bijzonder voelen. Ik zal zorgen dat ik fit ben, zodat ik het negentig minuten vol kan houden.'

'Je hebt mijn carrière én leven veranderd', sloot Hargreaves af. De voormalig middenvelder van Bayern München en Manchester United is enorm dankbaar voor het werk van Eriksson. 'Je blijf altijd in me geloven, toen andere mensen dat niet deden. Het betekende zoveel voor me, blijf sterk en hopelijk zien we elkaar snel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.