Hartverwarmend: Vitesse helpt geschrokken kinderen na vuurwerkincident

Reacties

Vitesse heeft een speciale actie opgezet om de nare smaak weg te spoelen die aanwezige kinderen zondag mogelijk hebben overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Arnhemmers bieden de jonge fans een gratis kaartje aan.

Hartverwarmend: Vitesse helpt geschrokken kinderen na vuurwerkincident
© Pro Shots

Het duel tussen Vitesse en FC Utrecht werd zondag kort na rust tijdelijk stilgelegd nadat er vuurwerk vanuit het uitvak op het veld en richting andere tribunes werd gegooid. De wedstrijd kon na een onderbreking worden hervat, maar het kwaad was in vele opzichten al geschied. Utrecht-aanvoerder Willem Janssen veroordeelde het gedrag van een gedeelte van de achterban direct na de wedstrijd fel.

Vitesse zegt daags na de 2-1 zege in een bericht aan de eigen supporters: 'Wij snappen dat veel (jonge) supporters zondag even van slag waren voor het incident en hopen vanzelfsprekend dat het goed gaat met iedereen. Ondanks het feit dat Vitesse vs FC Utrecht voetballend gezien een mooie wedstrijd was, begrijpen we het als dit duel door alle gebeurtenissen bij het uitvak een vervelende en negatieve ervaring voor onze supporters is geworden. En dat terwijl we met Vitesse er juist zoveel aan hadden gedaan om er een mooie dag van te maken. Na de 2-1 overwinning van onze jongens gaat het echter weinig over de wedstrijd en alle (kids-)activiteiten die rondom het duel georganiseerd werden. Vooral de akelige gebeurtenissen zijn het gespreksonderwerp.'

Om de geschrokken kinderen aan een positievere ervaring te helpen, deelt de club online vouchers uit aan alle aanwezigen van onder de zestien jaar. Met de voucher kan voor iedere jonge fan gratis een kaartje worden besteld voor de thuiswedstrijd tegen AZ (28 november) of het bekerduel met Sparta Rotterdam (waarschijnlijk 15 december).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.