Hartverwarmend gebaar De Graafschap-fans bezorgt Tutuarima kippenvel

Reacties

Jordy Tutuarima beleefde zondag een bijzondere middag. De 25-jarige verdediger werd door de supporters van De Graafschap een hart onder de riem gestoken na twee veelbewogen weken.

Hartverwarmend gebaar De Graafschap-fans bezorgt Tutuarima kippenvel

De vriendin van Tutuarima beviel onlangs van een tweeling, maar één van de twee dochters overleed kort na de bevalling. 'Het zijn heel bewogen weken geweest', vertelt de linksback bij FOX Sports. 'Ik heb een dochter verloren, maar ik heb er ook één gekregen. Ik heb twee weken bijna niet gevoetbald. Ik had met de trainer besproken dat een hele wedstrijd spelen er niet in zat', vertelt hij over het duel met Willem II, dat door De Superboeren met 2-1 gewonnen werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 68ste minuut werd Tutuarima daarom gewisseld. De verdediger kreeg een staande ovatie van het thuispubliek, dat een week eerder ook al een spandoek voor Tutuarima gemaakt had. 'Toen ze mijn naam scandeerden had ik zó veel kippenvel. Dat spandoek deed ook wel wat met me. Het zegt heel veel over De Graafschap. Het is zó'n warme en mooie club.'

Ook achteraf staken de supporters van De Graafschap Tutuarima een hart onder de riem. Gezamenlijk vierden ze vervolgens de broodnodige overwinning. 'Het was heel mooi wat er met het publiek gebeurde. Ik ben trots op die dingen', reageert trainer Henk de Jong op de clubsite.

Tutuarima sprak ook zijn dank uit aan zijn teamgenoten, die hem door een moeilijke tijd hielpen. 'Ik had tegen de trainer gezegd: tot de begrafenis ben ik er gewoon niet bij. Ik moest het gewoon goed afsluiten. Het moest een mooi afscheid worden. Gelukkig is dat gelukt. Woensdag was het hele team erbij, familie, vrienden. Een mooi moment om nooit meer te vergeten. Een heel waardig afscheid voor mijn dochter, dan kan je het makkelijker een plek geven. Als je dan ziet wat er hier na de wedstrijd gebeurt, daar put je zo veel kracht uit. Ik heb elke dag contact gehad met de jongens. Dat heeft ook invloed op ons spel, als je ziet hoe wel voor elkaar vechten. Dat is wel heel mooi en wel een kippenvelmomentje.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.