Hartverscheurende beelden uit Enschede bij eerbetoon aan overleden Lukoki

Reacties

FC Twente heeft woensdagavond op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het overlijden van Jody Lukoki (29). Ook bij onder meer bij SC Cambuur en Ajax werd de oud-speler herdacht.

Hartverscheurende beelden uit Enschede bij eerbetoon aan overleden Lukoki
© Pro Shots

Twente speelt woensdagavond thuis tegen FC Groningen en voor aanvang deden de spelers van de thuisploeg allemaal een bloem in een vaas. Het gebeurde onder het toeziend oog van het zoontje van Lukoki, die een Twente-shirt met 'papa' plus rugnummer 9 droeg en in tranen was. Hij werd getroost door Virgil Misidjan en Joshua Brenet.

Het nieuws van het overlijden van Lukoki kwam maandag hard aan in de Nederlandse voetbalwereld. De aanvaller zat sinds midden februari van dit jaar zonder club, nadat zijn contract bij Twente werd ontbonden. Twente was voor Lukoki zijn vierde club in het Nederlandse betaalde voetbal. De buitenspeler doorliep de jeugdopleiding van Ajax, brak door in Amsterdam en speelde later voor SC Cambuur en PEC Zwolle.

Cambuur maakte eerder al bekend dat spelers rouwbanden zouden dragen tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II van woensdagavond. Ook werd in Leeuwarden een minuut stilte in acht genomen, net als in Amsterdam voor het duel tussen Ajax en SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.