Hartman geraakt door emoties in Rotterdam: 'Het is verschrikkelijk'

Reacties

Quilindschy Hartman is deze week met zijn gedachten vaak bij de slachtoffers van de schietpartijen in Rotterdam geweest. De openhartige Feyenoorder deelde na de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zijn gevoelens.

Hartman geraakt door emoties in Rotterdam: 'Het is verschrikkelijk'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

In De Kuip werd door Feyenoord-supporters zaterdag op indrukwekkende wijze stilgestaan bij de gebeurtenissen van eerder deze week. Hartman kreeg het eerbetoon van de fans aan de slachtoffers van de schietpartijen in een huis en in het Erasmus MC van binnen de lijnen mee. Het deed wat met hem, zo vertelde de 21-jarige verdediger tijdens de persconferentie. Daar vertelde hij ook hoe hij de inktzwarte dag voor Rotterdam had beleefd.

'Als ik uit mijn raam kijk, zie ik het ziekenhuis', begon Hartman. 'Op die dag was ik ook thuis en hoorde ik allerlei sirenes. Later lees je dat dan. Het is verschrikkelijk. Ik ben er wel gevoelig voor moet ik zeggen, ik moet daar niet teveel mee bezig zijn. Ik heb ook moeite om met een rouwband te spelen, want ik krijg daar best wel een negatief gevoel van.'

Hartman: 'Dat is ook de reden dat ik veel positieve woorden op mijn lichaam heb laten tatoeëren. Ik wil alleen maar bezig zijn met positiviteit en liefde.' De verbondenheid die hij in De Kuip voelde, deed Hartman goed. 'Het is sowieso fijn om te zien dat vijftigduizend mensen samen zingen en met liefde bezig zijn. Uiteindelijk is dat altijd sterker dan negativiteit en de ernstige dingen die zo iemand doet', aldus de jongeling.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.