Hart vertrekt na twaalf jaar definitief bij Manchester City

Reacties

Joe Hart is overgestapt van Manchester City naar Burnley. Zo komt er na twaalf jaar een einde aan het dienstverband van de 31-jarige doelman bij The Citizens.

Hart vertrekt na twaalf jaar definitief bij Manchester City

Hart, die een tweejarig contract tekent bij de Premier League-club, kwam in 2006 over voor nog geen miljoen euro over van Shrewsbury Town, de club uit zijn geboortestad. De keeper stond sindsdien liefst 348 keer onder de lat in officiële wedstrijden van Manchester City.

Na de komst van manager Pep Guardiola in 2016 verloor Hart zijn basisplaats. De afgelopen twee jaar spendeerde hij op huurbasis bij Torino en West Ham United. In Manchester stond de 75-voudig Engels international, die ook zijn basisplaats bij de nationale ploeg verloor, inmiddels achter Ederson en Claudio Bravo in de pikorde.

Ook bij Burnley, dat naar verluidt 4,5 miljoen euro aan City betaalt, krijgt Hart stevige concurrentie. Manager Sean Dyche beschikt reeds over twee internationals als doelmannen: Nick Pope en Tom Heaton, die momenteel beiden geblesseerd zijn. Burnley probeert deze weken kwalificatie voor de Europa League af te dwingen. In de derde voorronde is het Istanbul Basaksehir van Eljero Elia de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.