Southgate verrast met jongelingen in WK-selectie en laat Hart thuis

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate heeft Joe Hart buiten de Engelse WK-selectie gehouden. De 31-jarige doelman van West Ham United stond de laatste drie grote toernooien onder de lat bij Engeland, maar was niet langer onomstreden. De talenten Trent Alexander-Arnold en Ruben Loftus-Cheek zijn wel van de partij.

Southgate verrast met jongelingen in WK-selectie en laat Hart thuis

Hart stond na zijn cruciale fout in de verloren achtste finale van het EK 2016 tegen IJsland (1-2) al ter discussie, maar keepte in de WK-kwalificatiereeks nog negen van de tien duels. In de oefenduels in maart met Nederland (1-0) en Italië (1-1) kregen Jordan Pickford (Everton) en Jack Butland (Stoke City) echter de voorkeur, terwijl ook Nick Pope (Burnley) hem in de pikorde is gepasseerd.

Ook de clubcarrière van Hart kwam na het EK in Frankrijk in een neerwaartse spiraal terecht. Na de komst van manager Pep Guardiola was zijn rol bij Manchester City al snel uitgespeeld. Vorig seizoen speelde de 75-voudig international op huurbasis voor Torino, dit seizoen bij West Ham. Daar verloor Hart zijn basisplaats door enkele weinig overtuigende optredens enige tijd aan de Spanjaard Adrián.

Er was nog even sprake van dat Hart wegens zijn ervaring op de grote toernooien toch zou afreizen naar Rusland, maar dinsdag meldden Engelse media al dat Southgate de doelman in een telefoongesprek had laten weten hem niet nodig te hebben. Daarmee raken The Three Lions wel hun verreweg meest ervaren speler kwijt. Hart was er op het WK 2010 al bij als reservedoelman.

Debutant
De speler met de meeste interlandervaring in de selectie is nu Chelsea-verdediger Gary Cahill (58 caps). Verder valt op dat Southgate een plek heeft ingeruimd voor de negentienjarige debutant Alexander-Arnold, die dit seizoen zijn grote doorbraak beleefde bij Liverpool, en Ruben Loftus-Cheek. De 22-jarige middenvelder werd dit seizoen door Chelsea verhuurd aan Crystal Palace.

Behalve de 23-koppige selectie heeft Southgate ook nog vijf spelers aangewezen die standby moeten staan: doelman Tom Heaton, verdediger James Tarkowski (allebei Burnley) en middenvelders Lewis Cook (AFC Bournemouth) en Jake Livermore (West Bromwich Albion) en Adam Lallana (Liverpool). Jack Wilshere (Arsenal) en Jonjo Shelvey (Newcastle United) zijn de opvallendste afwezigen.

Engeland hoopt eindelijk eens af te rekenen met de matige prestaties van de laatste jaren. De laatste keer dat de wereldkampioen van 1966 op een groot toernooi een knock-outduel won, was op het WK 2006 in Duitsland. Vier jaar terug in Brazilië was de poulefase al het eindstation. Komende zomer in Rusland zijn Tunesië, Panama en België de tegenstanders in Groep G.

De volledige WK-selectie van Engeland

Doel: Jack Butland (Stoke City), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley).

Verdediging: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Gary Cahill (Chelsea), Phil Jones (Manchester United), Harry Maguire (Leicester City), Danny Rose (Tottenham Hotspur), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Tottenham Hotspur), Kyle Walker (Manchester City), Ashley Young (Manchester United).

Middenveld: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Ruben Loftus-Cheek (Crystal Palace), Raheem Sterling (Manchester City).

Aanval: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Jamie Vardy (Leicester City), Danny Welbeck (Arsenal). 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.