Haperende Neymar en flitsende invallers helpen Brazilië aan ruime zege

Brazilië heeft donderdag een ruime oefenzege geboekt op Zuid-Korea. De ploeg van bondscoach Tite was in het Seoul World Cup Stadium veel te sterk voor de Aziatische opponent en won met 1-5. Neymar was met twee rake strafschoppen belangrijk voor de Gele Kanaries, die maandag ook nog oefenen tegen Japan.

Zuid-Korea
Zuid-Korea
1 - 5
Brazilië
Brazilië

In de aanloop naar de wedstrijd was het onduidelijk hoeveel Champions League-finalisten vijf dagen na de eindstrijd tussen Liverpool en Real Madrid alweer zouden worden ingezet bij Brazilië. Alisson Becker en Rodrygo bleven op de bank, Fabinho en Vinícius Júnior maakten hun opwachting als invaller en Casemiro had een basisplaats. Ajax-aanvaller Antony ontbrak door blessureleed in de selectie.

Brazilië kwam al in de zevende minuut op voorsprong. Alex Sandro trok het strafschopgebied binnen en verstuurde een lage voorzet, waarna een balaanraking van Fred ervoor zorgde dat Richarlison kon afronden. Zuid-Korea produceerde na een halfuur de gelijkmaker: Ui-jo Hwang ontving de bal aan de rand van het strafschopgebied van Hee-Chan Hwang, gebruikte zijn lichaam om Thiago Silva van zich af te schudden en vond de linkerhoek.

Twee door Alex Sandro verdiende penalty's resulteerden daarna in evenzoveel doelpunten van Neymar. Eerst was het Yong Lee die een overtreding beging op de opgestoomde linksback, vervolgens Young-Gwon Kim. Beide keren koos Neymar voor een haperende aanloop, gevolgd door een laag schot in de rechterhoek. Invaller Philippe Coutinho maakte er tien minuten voor tijd 1-4 van na ondermaats wegwerken van Zuid-Korea, waarna mede-invaller Gabriel Jesus in de blessuretijd voor de eindstand zorgde via een succesvolle soloactie.