Haperende Haller onderuit, Finnbogason dankt videoarbiter

Reacties

RB Leipzig heeft zich op de tweede plaats genesteld dankzij de zege op Werder Bremen. Van de voormalig Eredivisie-spitsen beleefde Alfred Finnbogason een fijne middag en Sébastien Haller een teleurstellende.

Haperende Haller onderuit, Finnbogason dankt videoarbiter

RB Leipzig – Werder Bremen 2-0
Werder Bremen had afgelopen zondag de eerste zege van het seizoen geboekt. Maar tegen RB Leipzig was de formatie van trainer Florian Kohfeldt niet bij machte dat succes een vervolg te geven. De thuisploeg domineerde in de eerste helft en benutte een van de mogelijkheden. Naby Keïta schoot van twintig meter via de binnenkant van de paal raak. Invaller Bernardo bezegelde in de 87ste minuut het lot van Bremen. Met de drie punten klimt Leipzig naar de tweede plaats in de Bundesliga.

Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen 0-1
Sébastien Haller wordt gezien als dé man achter de opmars van Eintracht Frankfurt. De Franse spits, die afgelopen zomer van FC Utrecht werd overgenomen, had alle moeite die status tegen Bayer Leverkusen waar te maken. Ook het na rust ingezette offensief kon hij niet bekronen met een treffer. Een kwartier voor tijd werd de noodzaak van een doelpunt alleen maar groter voor de gastheren nadat Kevin Volland uit de counter de score had geopend namens de gasten. De roep om Haller Last-Minute-Knaller werd luider, maar bleef onbeantwoord. Haller kwam tegen Bayer tot geen enkel schot op doel. Door de eerste nederlaag na zes duels is Eintracht naar de negende plaats gezakt, waar Leverkusen juist naar de zesde stek wipte.

FC Augsburg – VfL Wolfsburg 2-1
De videoarbiter, die in Duitsland voor de nodige discussies heeft gezorgd, speelde een beslissende rol in de wedstrijd tussen FC Augsburg en VfL Wolfsburg. Nadat Maximilian Arnold in de achtste minuut Finnbogason onreglementair had afgestopt, besloot scheidsrechter Tobias Stieler de middenvelder van VfL Wolfsburg te bestraffen met een gele kaart. Maar na ruggenspraak werd deze straf ingetrokken en na advies van de videoarbiter omgezet in een rode kaart omdat Finnbogason als doorgebroken kon worden beschouwd.

Maar Marwin Hitz zorgde er met een uitermate pijnlijke blunder voor dat Wolfsburg na 45 minuten toch met een goed gevoel de kleedkamer kon opzoeken. Daniel Didavi kon een treffer noteren na een klassieke blunder van de Augsburg-doelman, die de bal na een schot van afstand liet glippen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na voorbereidend werk van Finnbogason tekende Michael Gregoritsch in de 51ste minuut voor de gelijkmaker. Na een uur werkte de videoarbiter in het voordeel van Wolfsburg, dat de arbitrale beslissing een strafschop toe te kennen na een vermeende overtreding van doelman Koen Casteels op Caiuby zag worden ingetrokken na het zien van de beelden. Maar het kon niet voorkomen dat Die Wölfe de vroege rode kaart moesten bekopen met een nederlaag. Finnbogason zorgde in de 78ste minuut voor de winnende treffer van Augsburg.

Overige uitslagen:
Borussia Dortmund – Schalke 04 4-4
SC Freiburg – FSV Mainz 05 2-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.