Hammarby verwacht geen voordeel van gunstig competitieschema

Reacties

Alle modellen zijn het wel eens: FC Twente is donderdagavond favoriet tegen het Zweedse Hammarby IF. De Scandinavische bezoekers duiken dan ook gretig in de underdogpositie op de persconferentie voorafgaand aan de heenwedstrijd in Enschede donderdagavond.

Hammarby verwacht geen voordeel van gunstig competitieschema
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 0
Hammarby IF
Hammarby IF

Trainer Martí Cifuentes verwacht een zware dobber. 'Ze hebben het vorig jaar geweldig gedaan. Ik weet hoe groot de club is, want ik heb een tijdje in Nederland gewoond. Ze hadden het een paar jaar moeilijk, maar ze zijn weer terug. Twente is één van de sterkste ploegen die we konden loten, maar we willen laten zien dat we mee kunnen doen, dat we hier niet zijn voor een wandeling. Thuis zijn we normaal gezien sterk.'

Nahir Besara, één van de spelers van Hammarby, kreeg een logische vraag: zou het in hun voordeel kunnen spelen dat Hammarby volop in competitie is, terwijl de ploeg van Joseph Oosting donderdagavond pas zijn eerste wedstrijd om de knikkers speelt? 'Natuurlijk zijn wij vol in het seizoen en is het voor hen de eerste officiële wedstrijd, maar zij hebben een goede ploeg en ik verwacht dat het geen probleem zal zijn voor hen', temperde Besara de verwachtingen.

Cifuentes ging ook nog in op het verbod op Zweedse fans. 'Ik was wat verbaasd toen ik de verklaring van jullie burgemeester las. Ik vind het jammer, Hammarby is een leuke club met leuke supporters. We hebben altijd een goede sfeer in het stadion, ik hoop dat ze toch van de wedstrijd kunnen genieten', besloot de Spanjaard.

Hammarby zit, zoals gezegd, volop in het seizoen in de Allsvenskan. Echt lekker loopt dat niet: halverwege de competitie staat de ploeg uit de hoofdstad Stockholm in de middenmoot. Vrijdagavond verloor de ploeg de uitwedstrijd bij IF Brommapojkarna met 1-0. De Zweedse ploeg heeft met Tesfaldet Tekie een oude bekende van de Eredivisie in zijn ploeg - de provincie Overijssel kent hij nog door een kortstondig avontuur bij de Deventer trots Go Ahead Eagles.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.