Hamburger SV verliest nipt van Werder Bremen

Hamburger SV, met Eljero Elia, Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy in de basis, stond met 2-0 achter bij rust tegen Werder Bremen. De ploeg kwam knap terug, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind en verloor met 3-2.

De bezoekers waren in de eerste helft de betere ploeg maar verkeken zich lelijk op de effectiviteit van Werder Bremen. Na 25 minuten was Marko Marin trefzeker bij de eerste kans voor de thuisploeg. De middenvelder scoorde na goed voorbereidend werk van Claudio Pizarro.

Vier minuten later was het al 2-0. Hugo Almeida kopte een vrije trap van Aaron Hunt binnen. Na een klein uur bracht Van Nistelrooy voor HSV weer de aansluiting. De Oranje-spits hakte de bal een voorzet van Jonathan Pitroipa, ingevallen voor de fletse Elia, tegen de touwen. Vier minuten later was de aanvaller uit Burkina Faso zelf trefzeker door uit een afgeslagen hoekschop te scoren.

Vijf minuten voor tijd trok Werder de zege toch naar zich toe. Hugo Almeida maakte zijn tweede goal na een voorbereidende actie van Pizarro en Wesley. Van Nistelrooy kreeg daarna nog twee kansen, maar kon de nederlaag niet voorkomen.