Hamburger SV haalt opgelucht adem: vrije val voorkomen

Reacties

Als het in alle opzichten dolende Hamburger SV voor het eerst uit de Bundesliga degradeert, krijgt het in elk geval een licentie voor de Tweede Bundesliga. Dat heeft de Europa Cup I-winnaar van 1983 donderdag bekendgemaakt.

Hamburger SV haalt opgelucht adem: vrije val voorkomen

Door de financiële problemen van HSV speculeerden Duitse media of de club bij een degradatie wel zou voldoen aan de voorwaarden voor de Tweede Bundesliga. De meervoudige landskampioen gaat gebukt onder een schuldenlast en sloot ook het voorbije boekjaar met een verlies af. Bij een degradatie nemen de inkomsten bovendien gigantisch af.

Die vraagtekens zijn donderdag verdwenen. Een vrije val in de Duitse voetbalpiramide is daarmee voorkomen. 'Het fundament voor het nieuwe seizoen is gestort', meldt de club in een verklaring. HSV maakt niet bekend of het heeft aangeklopt bij investeerders om de licentie rond te krijgen. In het recente verleden sprong miljardair Klaus-Michael Kühne vaak bij.

Met nog vier speelrondes voor de boeg bezet HSV de zeventiende plaats in de Bundesliga. De achterstand op de 'semi-veilige' plek zestien, welke leidt tot een play-off met de nummer drie van het tweede niveau, bedraagt liefst acht punten. Daardoor kan komend weekeinde de degradatie al een feit zijn. HSV ontvangt zaterdag uitgerekend de ploeg die de zestiende plaats inneemt: SC Freiburg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.