Halve omhaal brengt tiental Atlético na spektakelstuk in extase

Atlético Madrid heeft in een knotsgekke wedstrijd tegen Getafe aan het langste eind getrokken. Los Colchoneros keken zaterdag bij rust tegen een 3-3 gelijkspel aan en moesten na 58 minuten verder met tien man. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd schonk invaller Mario Hermoso de thuisploeg op acrobatische wijze de zege.

Atlético Madrid
4 - 3
Getafe
Getafe

Atlético kende een valse start tegen Getafe, want Luis Suárez miste na negen minuten een strafschop. De aanvaller mocht aanleggen nadat hij na licht contact met doelman David Soria gretig naar het gras was gegaan. Voor de Uruguayaan was het de eerste gemiste penalty in LaLiga sinds maart 2016. Atlético kwam na negentien minuten via Ángel Correa alsnog op voorsprong en Matheus Cunha maakte er even later 2-0 van door van dichtbij binnen te tikken. Het was de voorbode voor een spectaculair laatste kwartier van de eerste helft.

Borja Mayoral tekende voor de aansluitingstreffer en na een handsbal van Cunha trok Enes Ünal de stand vanaf elf meter gelijk. Na 42 minuten scoorde Enes, opnieuw na een handsbal en ditmaal van Thomas Lemar, wederom uit een strafschop en zette hij Getafe voor het eerst op de avond op voorsprong. Opvallend: voor het eerst sinds april 2008 kreeg Atlético drie goals om de oren in de eerste helft van een LaLiga-wedstrijd. Daarmee was het voor rust echter nog niet gedaan, want in de vierde minuut van de blessuretijd kopte Correa de 3-3 tegen de touwen.

Het was voor scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea een bijzonder drukke eerste helft. Naast drie penalty's gaf hij immers ook zeven gele kaarten. Daar kwam in het tweede bedrijf een rode kaart bij: Felipe ging er met gestrekt en hoog geheven been in bij Mauro Arambarri en mocht meteen vertrekken. Diego Simeone reageerde door Suárez te slachtofferen ten faveure van Hermoso.

Nota bene Hermoso groeide uit tot de matchwinner. Na 89 minuten bleef de bal na een vrije trap van Rodrigo de Paul hangen in het strafschopgebied, waarna Hermoso zijn ploeg met een halve omhaal aan de drie punten hielp. Een emotionele Simeone hield het na die treffer niet droog. Getafe had ondanks de overtalsituatie weinig aanstalten gemaakt om er meer uit te slepen dan een punt en kreeg daar met de goal van Hermoso dus de rekening voor gepresenteerd.