Haller neemt Ten Hag niets kwalijk na plek op de bank

Reacties

Sébastien Haller maakte in de topwedstrijd tegen PSV zijn eerste speelminuten in het shirt van Ajax, de Franse recordaankoop van de Amsterdammers kwam in de tweede helft van de bank af. Haller begrijpt het best dat hij niet meteen een basisplek kreeg.

Haller neemt Ten Hag niets kwalijk na plek op de bank
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
PSV
PSV

Haller werd met een transfersom van 22,5 miljoen euro de duurste Ajacied ooit, maar moest dus een helft wachten op speeltijd. Bij ESPN vertelde hij dat het een terechte keuze was. 'Mensen beseffen misschien niet dat het veel energie kost om een transfer te maken, er komt veel bij kijken. Het was een goede beslissing om me op de bank te zetten. Ze besloten om voorzichtig te zijn, want het seizoen is nog lang.'

Na de inbreng van Haller maakte Ajax zijn comeback compleet, op aangeven van Haller maakte Antony de 2-2 in de Johan Cruijff Arena. Daarvoor had de voormalig speler van FC Utrecht ook al gescoord, maar hij werd - terecht - teruggefloten wegens buitenspel. 'Ik wilde graag scoren tijdens mijn debuut, maar zo is het leven', aldus een poëtische Haller.

Haller, die de afgelopen anderhalf jaar in Engeland speelde bij West Ham United, valt na zijn transfer met zijn neus in de boter bij Ajax. Het speelschema van zijn nieuwe werkgever is immers loodzwaar in januari. Niet alleen spelen de Amsterdammers drie keer achter elkaar doordeweeks, met AZ (tweemaal) en Feyenoord komt de club ook nog tegenstanders van formaat tegen in de eerste maand van het jaar.

Voor Haller is dit geen probleem, zo gaf hij aan. 'Voor mij is er geen betere manier om te starten, ik ben juist blij met dit schema. Ik ben het gewend om zoveel wedstrijden te spelen.' Komende donderdag krijgt Haller de kans op zijn volgende speelminuten, als Ajax het in Enschede opneemt tegen FC Twente.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.