Haller en Sangaré starten Afrika Cup met krappe zege

Reacties

Ivoorkust is het toernooi om de Afrika Cup begonnen met een overwinning. De ploeg versloeg woensdagavond Equatoriaal Guinea. Max-Alain Gradel maakte de enige treffer.

Haller en Sangaré starten Afrika Cup met krappe zege
Equatoriaal-Guinea
Equatoriaal-Guinea
0 - 1
Ivoorkust
Ivoorkust

Doelpunten zijn schaars in de Afrika Cup voorlopig. Enkel in de openingswedstrijd viel meer dan één treffer. Tot de aftrap van het duel tussen Equatoriaal Guinea en Ivoorkust volgden daarna tien wedstrijden die samen goed waren voor acht doelpunten.

Met Sébastien Haller stond woensdagavond in Groep E echter de topschutter van de Champions League én Eredivisie op het veld. De Ajacied schoot in het miljardenbal al tien keer raak en was ook in de reguliere competitie en trefzekere topschutter. De verwachtingen waren dan ook hoog bij de Oranje Olifanten. Behalve Haller begon ook PSV'er Ibrahim Sangaré bij de Ivorianen in de basiself, terwijl de aanwezigheid van spelers als Franck Kessié en Eric Bailly het land een van de favorieten voor de eindzege maakt.

Aanvankelijk leek het vlak na het fluitsignaal eindelijk eens los binnen te lijnen te gaan op het toernooi. Equatoriaal Guinea besloot zich terug te trekken, maar door de snelle treffer van Gradel moest het al in de vijfde minuut in de achtervolging. De snoeiharde uithaal vloog onhoudbaar de bovenhoek in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En waar het een startsein leek voor een spectaculaire avond bleek niets minder waar. Op een stroperig veld trok de achtervolgende ploeg zich nog steeds terug. Terwijl de Ivorianen nauwelijks een uitgespeelde mogelijkheid wisten te creëren. Of het was de kopkans van Sangaré, die nipt over ging. De in Amsterdam florerende Haller werd onzichtbaar gemaakt door de enthousiast opererende defensie van zijn opponent.

Waar Ivoorkust er niet door kwam, kwam Equatoriaal Guinea er nauwelijks gevaarlijk uit. De grootste winst was mogelijk de wissel van Haller, diep in de tweede helft. Wat het defensieve plan een dikke pluim opleverde. Punten bracht het echter niet op, want Ivoorkust ging door het zeldzame hoogtepunt in de vijfde minuut met de volle buit aan de haal. En daardoor werd in de elfde wedstrijd op rij niet meer dan één doelpunt gemaakt.

Mauritanië
Mauritanië
0 - 1
Gambia
Gambia

Het duel tussen Mauritanië en Gambia is woensdagmiddag geëindigd in een nipte zege voor de Gambianen. Ablie Jallow maakte na tien minuten de enige goal. Het duel zal vooral worden herinnerd als de wedstrijd waarin het verkeerde volkslied werd afgespeeld, waardoor de spelers van Mauritanië zelf moesten gaan zingen.

Tunesië
Tunesië
0 - 1
Mali
Mali

Het duel tussen Tunesië en Mali zal vooral herinnerd worden door het vroege affluiten. De wedstrijd werd ontsierd doordat de arbiter van dienst al na 85 minuten een einde wilde maken aan de wedstrijd. Dat deed hij bij een 0-1 voorsprong voor Mali. Even later floot hij opnieuw af. En weer voor de negentigste minuut. Toen officials bekend maakte dat er verder gespeeld moest worden, zaten de spelers van Tunesië al in bad. Ze weigerden nog het veld op te gaan. Daar gaan de drie punten naar Mali.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep F Afrika Cup 2021 Cameroon

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Mali
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Gambia
3
2
1
0
3-1
+2
7
3
Tunesië
3
1
0
2
4-2
+2
3
4
Mauritanië
3
0
0
3
0-7
-7
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.