Hakimi ondanks beschuldiging in selectie Marokko: 'Wij staan achter hem'

Ook WK-sensatie Marokko pakt deze maand de interlanddraad weer op. Bondscoach Walid Regragui maakte zijn selectie bekend voor de oefenwedstrijden tegen Brazilië en Peru, en in die groep was plaats voor Achraf Hakimi.

Hakimi ondanks beschuldiging in selectie Marokko: 'Wij staan achter hem'
© Pro Shots

Hakimi, één van de sterkhouders van de Leeuwen van de Atlas, wordt momenteel beschuldigd van een verkrachting die enkele weken geleden plaatsgevonden zou hebben. De rechtsback van Paris Saint-Germain staat onder gerechtelijk toezicht. Voor Regragui geen reden om hem buiten de groep te houden, zo legde hij uit.

'Ik heb met Achraf gesproken, ik spreek hem en mijn andere spelers vaak. Hij is kalm, dat is het belangrijkste. We gaan uit van zijn onschuld, tot het tegendeel bewezen is staan wij en alle Marokkanen achter Achraf. Hij moet aan het voetbal denken, wij zijn met heel ons hart bij hem en ik denk dat het hem goed zal doen om terug te keren naar Marokko en de steun te voelen', tekent RMC Sport op uit de mond van de bondscoach.

De beschuldiging was overigens ook voor zijn club geen reden om hem vooralsnog aan de kant te houden: Hakimi deed vorige week mee in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern München. Dat werd geen succes: het Parijse sterrenensemble verloor in Duitsland en moet zijn droom op de Cup met de Grote Oren nog een jaartje opbergen.

Bekijk hier al onze video's