Hake zelfkritisch na nederlaag Go Ahead: 'Kijken of dit zinvol was'

René Hake vatte de nederlaag van Go Ahead Eagles op bezoek bij Heracles Almelo in één woord samen: 'Een kutavond.' De trainer van de club uit Deventer was na afloop kritisch op zijn ploeg, maar zeker ook op zichzelf.

Heracles Almelo
2 - 0
Go Ahead Eagles

Go Ahead was in de eerste helft sterker dan Heracles, maar scoorde niet. Na de rust trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe, mede dankzij een doelpunt van Jizz Hornkamp dat uit het niets viel. 'Dit is gewoon onnodig', zei Hake over de nederlaag. 'Zeker gezien ons spel in het eerste uur. Ik vind dat we nog beter kunnen, maar we kregen al veel goede momenten. We kwamen alleen niet tot veel grote kansen. Dat had wel gemoeten.'

Grote kansen volgden later wel via Victor Edvardsen en Willum Willumsson. 'We hebben nog wel een stuk of vier momenten gehad waar we een grote kans uit hadden kunnen halen, maar we maakten slechte keuzes. Daardoor werden het geen grote kansen. We lieten Heracles in leven.'

Zelfkritisch
Na de openingstreffer van Heracles bracht Hake al snel twee frisse aanvallers in de ploeg: Bobby Adekanye en Thibo Baeten. Na de 2-0 volgde een nieuwe wisselronde met drie nieuwe krachten. Hake keek daarbij kritisch naar zijn eigen keuzes. 'Ik vind dat ik als trainer in de spiegel moet kijken. Doordat we nog meer aanvallers inbrachten, werd het misschien ook chaotisch op het veld en kwamen we niet aan ons spel toe. We waren niet meer in staat om het spannend te maken.'

'We moeten goed kijken of deze keuze wel zinvol was', vervolgde Hake. 'We hebben het al eerder gedaan en in die wedstrijden werkte het wel. Vandaag niet.' De trainer keek dus niet alleen naar zijn ploeg, maar ook naar zichzelf. 'Daar begint alles mee. Als trainer moet ik de jongens voorbereiden. In de eerste helft heb ik ze blijkbaar niet genoeg kunnen overtuigen dat je moet toeslaan op momenten waarop het kan. Daarvoor ben ik verantwoordelijk.'