Hake kwaad op Dalmau: 'Dat heb ik denk ik duidelijk gezegd ja'

Adrián Dalmau viel in de rust in bij FC Utrecht tegen ADO Den Haag (1-1), maar amper twintig minuten later zocht hij alweer de kleedkamers op. De Spaanse aanvaller kreeg twee gele kaarten en dus rood. Tot grote woede bij coach René Hake.

'Hij weet het zelf ook. Ik wil hem er niet op aanvallen, maar het is niet slim. Ik denk ook dat we daarmee de wedstrijd hebben weggegooid', zei Django Warmerdam voor de camera van FOX Sports over de rode kaart van zijn ploeggenoot. Coach Hake sprak woorden van gelijke strekking. De FC Utrecht-trainer was boos op zijn aanvaller.

'Ik ben daar heel kwaad over geweest ja', zei Hake. 'Het is op de verkeerde manier je agressie gebruiken en hij benadeelt de ploeg daarmee. De intentie is niet slecht, want hij wil agressie brengen en dat kan hij ook goed, maar dat moet hij slimmer doen dat dit.' Of dat ook tegen Dalmau is gezegd? 'Dat heb ik denk ik heel duidelijk gezegd ja.'

Overigens wilde Hake de schuld van het puntenverlies tegen ADO Den Haag ook niet volledig op Dalmau afschuiven: 'We brengen in de rust een extra aanvaller, je komt ook 1-0 voor en je hebt de wedstrijd in handen. Je raakt de grip kwijt door de rode kaart, maar dat betekent niet dat je gelijk hoeft te spelen. We verdedigen heel slecht bij de 1-1 dus ik ben niet alleen boos op Dalmau, maar ook op de kansen die we verprutsen en het verdedigen bij de 1-1. Het is te makkelijk om alles op die rode kaart af te schuiven.'

Captain Simon Gustafson nam het in tegenstelling tot de FC Utrecht-coach juist op voor Dalmau: 'Boos? Helemaal niet. Het is niet slim, maar hij wil laten zien dat hij wil vechten en hij wil laten zien wat hij in zich heeft. Hij is een speler met passie en dan kan dit gebeuren. Diezelfde passie had ook ook doelpunten of goede momenten kunnen geven. Het is te makkelijk om hem iets kwalijk te nemen.'