Hake claimt strafschop Go Ahead: 'De VAR heeft zijn werk niet goed gedaan'

René Hake vindt dat Go Ahead Eagles een penalty is onthouden in het verloren thuisduel met FC Twente (1-3). Wel erkende de trainer van de Deventenaren dat zijn ploeg de eerste thuisnederlaag van het seizoen aan zichzelf had te wijten.

Go Ahead Eagles
1 - 3
FC Twente
FC Twente

Go Ahead had zestien punten gepakt in zijn vorige zes thuiswedstrijden, maar moest zondagmiddag zijn meerdere erkennen in Twente. Na de aansluitingstreffer van Enric Llansana kreeg de thuisploeg echter weer even hoop en had de bal volgens Hake op de stip gemoeten bij een overtreding van Twente-verdediger Robin Pröpper op invaller Thibo Baeten.

'Hij snijdt voor hem langs en dan wordt hij geraakt. Hij is al uit balans, maar als hij doorloopt kan hij wel vrij die bal voorleggen. Hij krijgt een tik, dan is het volgens mij een penalty', was Hake duidelijk tegenover ESPN. De trainer was kritisch op de VAR. 'Ik denk dat ze het niet vanuit alle hoeken bekeken hebben. Dan hebben ze hun werk dus niet goed gedaan. '

Hake vond het te ver gaan om de nederlaag toe te schrijven aan die beslissing. 'We krijgen de 1-3 ook tegen op een slecht moment. Het lag bij ons achterin open en dat straffen zij genadeloos af. En dat hadden ze nog vaker kunnen doen. We hebben de hele tweede helft geprobeerd een punt uit het vuur te slepen, maar we hebben ons een hele slechte dienst bewezen in de eerste helft.'

Dodelijk effectief
Bij Twente overheerste de tevredenheid, al erkende Pröpper dat Twente in de tweede helft niet goed speelde. 'Dan wordt het nog gevaarlijk, maar gelukkig hebben we een heel goede keeper op doel staan die er af en toe een bal uithoudt en we waren denk ik dodelijk effectief. Ik denk niet dat de supporters het er warm van hebben gekregen, maar gelukkig hebben we wel de drie punten.'

'De trainer waarschuwde ons al voor een herhaling van de uitwedstrijd tegen Heracles', doelde Pröpper op de derby van eerder dit seizoen, toen Twente een 0-2 voorsprong weggaf. Maar de Tukkers hebben van die fout geleerd. 'Nu waren we gelukkig nog wel effectief. 'Het is een wereld van verschil als je de eerste helft met de tweede helft vergelijkt. Dat is natuurlijk zonde.'