Hahn trekt boetekleed aan na fout tegen Feyenoord: 'Heel erg dom'

SC Heerenveen likt de wonden na de 3-5 nederlaag tegen Feyenoord zondagmiddag. De Friezen kwamen met name in de eerste helft erg slecht voor de dag in eigen huis.

Al na een kwartier keek Heerenveen tegen een 0-2 achterstand aan. Jens Toornstra en Robin van Persie konden opvallend eenvoudig scoren in het Abe Lenstra Stadion. Op slag van rust ging het nog eens mis voor de thuisploeg. Doelman Warner Hahn kwam zijn strafschopgebied uit om uit te verdedigen, maar schoot de bal recht in de voeten van Toornstra, die zo van grote afstand zijn tweede treffer kon binnenschieten.

'Ik moet de bal gewoon wegschieten, het is de laatste minuut van de eerste helft. Op dat moment wil ik het nog steeds voetballend oplossen en dat is gewoon heel erg dom. Dan ga je met een heel ander gevoel de rust in. Ik benadeel op deze manier mijn team en dat is gewoon superzuur', trokt de ex-Feyenoorder bij FOX Sports het boetekleed aan.

Meteen na rust werd het zelfs 0-4 voor Feyenoord. In een kolderieke slotfase kwam Heerenveen vervolgens nog terug tot 3-4, maar Yassin Ayoub voorkwam met zijn eerste Feyenoord-goal een ongelooflijke comeback. 'We hadden het niet verdiend om op 4-4 te komen, maar als die 3-5 niet valt, had ik het nog wel willen zien', blikt Hahn terug.

Daniel Høegh was blij met de reactie van Heerenveen, maar bepaald niet met de eerste helft. 'We waren elke keer te laat. Bij de 0-1 verdedigden we natuurlijk dramatisch. De hele eerste helft was dramatisch, dat moet echt veel, veel beter. Aan het eind speelden we beter, maar dat was wel te laat.'