Haarlem schiet hoop Heracles aan flarden

Heracles Almelo lijkt de derde periodetitel vaarwel te kunnen zeggen. De ploeg van coach Gert-Jan Verbeek verloor maandag met 3-2 bij Haarlem en heeft hierdoor alleen nog een papieren kans om het periode-kampioenschap te kunnen pakken.

Cruciaal voor het verlies bleek het wegzenden van Erwin Leurink. De verdediger van Heracles moest in de 56ste minuut van het veld na zijn tweede gele kaart te hebben ontvangen. Drie minuten nadat Leurink van het gras was gestapt, nam Haarlem opnieuw de leiding. Jeroen Ketting (foto) tikte de rebound binnen na een schot van Darl Douglas: 3-2

Het was de tweede treffer van Ketting. In de 22ste minuut had hij Haarlem al op 1-0 gebracht, twee minuten later vergrootte ploeggenoot Arno Splinter het verschil. Invaller John Stegeman (al na dertig minuten in het veld voor Roel Buikema) hielp Heracles rap naast Haarlem. Eerst met een schot in de 36ste minuut en vlak na rust met een kopbal.

Na het rood van Leurink en de 3-2 van Ketting was het duel echter gespeeld. Haarlem leek dichter bij de 4-2, dan Heracles bij de 3-3. Zo miste Gert Jan Tamerus nog een strafschop voor de thuisclub.

Door de nederlaag is het verschil met Emmen drie punten in het nadeel van de Almeloërs. Komend weekeinde is de achtste en laatste speeldag van de derde periode. Heracles wacht dan het uitduel met MVV, terwijl Emmen op bezoek moet bij FC Den Bosch. Gezien de goede reeks die de Bosschenaren zeer recent hebben neergezet, mogen Verbeek en zijn spelers nog hopen.