Haalt Antonio Conte de kerst?

Reacties

Drie dagen na de gevoelige Champions League-nederlaag tegen Real Madrid wacht Internazionale opnieuw een cruciale wedstrijd. De ploeg van trainer Antonio Conte kan zaterdag op bezoek bij stuntploeg Sassuolo wel een overwinning gebruiken.

Haalt Antonio Conte de kerst?
© Pro Shots
Sassuolo
Sassuolo
0 - 3
Internazionale
Internazionale

Het afgelopen decennium ontsloeg Internazionale vijf keer een trainer in de eerste seizoenshelft. Rafael Benítez, Gian Piero Gasperini, Walter Mazzarri, Roberto Mancini en Frank de Boer moesten nog voor de kerst hun biezen pakken, Mancini werd zelfs op straat gezet voor de competitie überhaupt begonnen was. Ook bij Conte wordt de druk al maanden opgevoerd.

De excentrieke Italiaan begon in de zomer van 2019 aan een nieuw project om van Inter na vele magere jaren eindelijk weer een echte titelkandidaat te maken. Dat lukte in eerste instantie vrij aardig, maar uiteindelijk haakten de Nerazzurri toch al te vroeg af in de titelrace en werd de finale van de Europa League ook nog eens verloren. Het paste allemaal in een seizoenslot vol chagrijn.

Conte maakte een erg gefrustreerde indruk en haalde meerdere malen publiekelijk uit naar de clubleiding. De 51-jarige oefenmeester leek nadrukkelijk aan te sturen op een vertrek, omdat hij geen waardering voelde, maar besloot uiteindelijk toch te blijven. En dus investeerde Inter nog maar eens een kleine honderd miljoen euro in de selectie om de laatste stap richting de titel te zetten.

Dat heeft tot nu toe nog niet het gewenste effect. Inter is het seizoen moeizaam begonnen en won slechts vier van zijn twaalf wedstrijden. Met name in de Champions League staat de winnaar van 2010 er dramatisch voor. Inter heeft een wonder nodig om niet net als vorig seizoen te stranden in de groepsfase.

Maar ook in de Serie A loopt het nog niet. In aanvallend opzicht zijn de Milanezen wel erg afhankelijk van Romelu Lukaku, terwijl het defensief nog allesbehalve stabiel is. Inter hield dit seizoen slechts één keer de nul en wacht zaterdag een confrontatie met de meest trefzekere ploeg van Italië. Sassuolo is bovendien een behoorlijke angstgegner voor Inter, dat slechts één van de laatste zeven duels met de stuntploeg wist te winnen.

Eriksen
Een nieuwe overwinning in het MAPEI Stadion zou Conte bijzonder goed uitkomen. Zijn keuzes pakken dit seizoen namelijk nog niet erg gelukkig uit. De rol van Christian Eriksen is uitgegroeid tot een flink hoofdpijndossier en dat uitgerekend Conte's oogappel Arturo Vidal zo'n oliedomme rode kaart pakte in de Champions League komt de trainer ook niet lekker uit. Achterin blijft Conte, mede door blessures, ondertussen maar zoeken naar de beste invulling en dat kost de ploeg behoorlijk wat tegengoals.

Deze week ontving Conte de Tapiro d'Oro, de prijs voor de schlemiel van de week met de vraag of hij de kerst gaat halen. De Italiaan reageerde op de juiste manier: 'Er is veel werk te doen. Maar áls ik ontslagen word voor de kerst, dan is dat omdat ik het verdiend heb.'

Za 28 nov. 2020

Zo 29 nov. 2020

Ma 30 nov. 2020

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.