Haaland zet Champions League-goalgetters in de schaduw

Reacties

Erling Braut Haaland luisterde woensdag zijn tiende duel in de Champions League op met een doelpunt. De spits van Borussia Dortmund zet met zijn ongekende scoringsdrift grootheden als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi in de schaduw.

Haaland zet Champions League-goalgetters in de schaduw
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg

'Voor mij was het zeer belangrijk weer te scoren, het voelt goed', was de reactie van Haaland na de 2-0 overwinning op Zenit Sint-Petersburg. Niet dat hij lang moet wachten op een doelpunt. De Noor, die in de slotfase de eindstand op het scorebord zette, scoort aan de lopende band.

De twintigjarige international kan inmiddels bogen op een indrukwekkend moyenne in de Champions League. Zijn eerste tien duels op dit podium leverde hem twaalf treffers op, waarvan acht vorig seizoen in dienst van Red Bull Salzburg.

In historisch perspectief zijn de cijfers van Haaland nog fraaier. Simone Inzaghi, Sadio Mané en Harry Kane deelden het record na tien duels in de Champions League. Ze wisten al dat hun record – negen goals – zou sneuvelen door toedoen van de Noorse goalgetter.

In vergelijking met andere grootheden is de scoringsdrift van Haaland imposant. Ronaldo had 47 duels nodig om tot twaalf goals in de Champions League te komen, waar Messi die productie bereikte in zijn 25ste optreden op dat podium.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.