Sancho en Haaland laten dominant Dortmund pas laat juichen

Reacties

Borussia Dortmund heeft met de nodige moeite de eerste overwinning in de Champions League geboekt. Zenit Sint-Petersburg hield de boel achterin lang dicht, totdat Jadon Sancho de ban brak uit een door Björn Kuipers toegekende penalty. Club Brugge kwam niet langs het door coronaperikelen gehavende Lazio.

Sancho en Haaland laten dominant Dortmund pas laat juichen
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
2 - 0
Zenit Sint-Petersburg
Zenit Sint-Petersburg

Dortmund had na de 3-1 nederlaag van vorige week tegen Lazio wat recht te zetten in de Champions League, maar had de grootste moeite om te winnen van Zenit, zoals Club Brugge vorige week nog wel knap deed in Sint-Petersburg (1-2). De Russische kampioen verdedigde het eigen doel gegroepeerd, waardoor er maar weinig ruimte was voor de ploeg van Lucien Favre om een gaatje te vinden.

Een van de spaarzame keren dat dat wel lukte, had uitgerekend Erling Haaland het vizier eens niet op scherp staan. Normaal gesproken weet de Noorse spits wel raad met goede kansen, maar nu schoot de twintigjarige aanvaller vlak voor rust naast na goed voorwerk van Sancho. Op andere momenten bleek Zenit-doelman Mikhail Kerzhakov een sta-in-de-weg voor het dominerende Dortmund.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Want dat deed BVB met tegen de tachtig procent balbezit. Maar de beloning daarvoor bleef maar uit. Zo raakte Marco Reus bijvoorbeeld de paal na een slordigheid bij Zenit. Favre besloot met Thorgan Hazard en Julian Brandt twee aanvallers in te brengen, dat had effect. Hazard kreeg twaalf minuten voor tijd een penalty van Kuipers, die Sancho benutte. In de extra tijd scoorde ook Haaland nog.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 1
Lazio
Lazio

Met die zege is Dortmund weer helemaal terug in de race, want tegelijkertijd hielden Club Brugge en Lazio elkaar in België op een gelijkspel. De gehavende Romeinen moesten twaalf spelers thuis laten ondanks twijfels over de geldigheid van de positieve coronatesten, maar kwamen nog wel knap op voorsprong. Joaquín Correa legde de Brugse defensie in de luren door goed weg te draaien en raak te schieten.

Club Brugge, met Ruud Vormer in de basis en Noa Lang in de slotfase als invaller, ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor vlak voor rust de uitgelezen kans na een overtreding van Patric op Mats Rits. Hans Vanaken benutte de penalty, waarna het zoeken naar de winnende treffer begon. Kansen daarop waren er zeker, maar Lazio hield stand met Wesley Hoedt in de defensie.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
12-5
+7
13
2
Lazio
6
2
4
0
11-7
+4
10
3
Club Brugge
6
2
2
2
8-10
-2
8
4
Zenit Sint-Petersburg
6
0
1
5
4-13
-9
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.