Haaland weet wat er nodig is voor de Duitse landstitel met Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund deed lang mee om de Duitse landstitel, maar moest het uiteindelijk toch weer afleggen tegen alleenheerser Bayern München. Dortmund-spits Erling Haaland is erop gebrand om volgend seizoen dan eindelijk een einde te maken aan de hegemonie van Der Rekordmeister.

Haaland weet wat er nodig is voor de Duitse landstitel met Dortmund
© Pro Shots

Bayern werd in het afgelopen voetbaljaar voor de dertigste keer kampioen en pakte acht van die landstitels in de laatste acht jaar. Dortmund finishte als tweede, met een achterstand van liefst dertien punten. Toch heeft Haaland er vertrouwen in dat het gat gedicht kan worden.

'We hebben de kwaliteiten om kampioen te worden, maar alleen daarover praten is niet voldoende', benadrukt de Noor in gesprek met Sport BILD. 'Bayern onderscheidt zich door de ongelooflijke consistentie. Dat zullen wij ook te pakken moeten krijgen. We moeten de ontwikkeling die we in de tweede seizoenshelft hebben doorgemaakt doortrekken om volgend seizoen succesvoller te zijn.'

Haaland kwam in januari binnen bij Dortmund en scoorde dertien keer in vijftien competitiewedstrijden. Hij wordt nu al in verband gebracht met een nieuwe toptransfer, naar bijvoorbeeld Manchester United. Daar is Haaland echter totaal niet mee bezig: 'Het is mijn doel om kampioen te worden met Dortmund en het succes vieren met onze fantastische fans.'

Dortmund werd in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Paris Saint-Germain, waardoor het seizoen voorbij is voor Haaland en co. Het nieuwe seizoen in de Bundesliga begint op vrijdag 18 september.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.