Ook tegen het Werder Bremen van Davy Klaassen heeft Erling Braut Haaland weer gescoord voor Borussia Dortmund. Hertha BSC ging tegelijkertijd op eigen veld hard onderuit tegen 1. FC Köln.

Werder Bremen
0 - 2
Borussia Dortmund

Werder zit met één overwinning en acht nederlagen in de laatste negen Bundesliga-duels al weken in de hoek waar de klappen vallen en kreeg met Dortmund een ploeg op bezoek die er de laatste weken op los scoort. Tijdens de laatste vijf competitieduels liet BVB het net liefst 22 keer bollen, natuurlijk mede ingegeven door de komst van Haaland in de winterse transferperiode. Voor rust hielden Klaassen en consorten de boel echter knap dicht.

Zeven minuten na rust was de ban echter gebroken. Niet Haaland, maar verdediger Dan-Axel Zagadou schoot raak uit een corner van Jadon Sancho. Een kwartier later was het alsnog de beurt aan Haaland. De Noorse tienersensatie werkte een voorzet van Achraf Hakimi overtuigend in de korte hoek en maakte daarmee alweer zijn twaalfde goal in zijn eerste acht duels voor Dortmund, waarvoor hij dinsdag nog twee keer scoorde tegen Paris Saint-Germain.

Het maakte maar weer eens duidelijk dat Haaland dit seizoen niet te stoppen is (de teller staat al op 40 goals). De Noor is nu ook de eerste speler die negen keer scoort in zijn eerste zes Bundesliga-duels. Dortmund blijft dankzij die volgende mijlpaal van zijn aanwinst bovenin meedoen, terwijl Klaassen en consorten met zeventien punten nog altijd op de zeventiende plaats staan en nummer zestien Fortuna Düsseldorf drie punten zag uitlopen door een zege bij SC Freiburg.

Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 5
1. FC Köln
1. FC Köln

Hertha won de eerste wedstrijd na het veelbesproken vertrek van Jürgen Klinsmann nog van hekkensluiter Paderborn, maar tegen Köln liepen de ambitieuze hoofdstedelingen op pijnlijke wijze tegen de derde nederlaag in de laatste vier thuisduels aan. John Córdoba opende al na vier minuten de score, toen hij de bal met enig geluk over doelman Rune Jarstein werkte. Achttien minuten later kopte de Colombiaan raak uit een voorzet van Ismail Jakobs.

Córdoba voerde zijn productie daarmee op naar negen goals in zijn laatste elf Bundesliga-duels, maar de gifbeker was nog lang niet leeg voor Hertha. Zeven minuten voor rust legde de clubtopscorer van Köln de bal terug op Florian Kainz toen Jarstein uit zijn doel was gelopen. Via de naar zijn lijn terug rennende Noorse keeper verdween de bal vervolgens tegen de touwen: 0-3. De in de basis gestarte Karim Rekik kon het allemaal niet voorkomen.

Na rust kreeg de score een nog pijnlijker aanzien voor Hertha, waar Javairô Dilrosun ontbrak. Na 62 minuten schoot Kainz zijn tweede van de middag langs de arme Jarstein en in de 69ste minuut zorgde Mark Uth voor de kers op de Keulse taart door een vrije trap prachtig binnen te schieten. Köln vervolgt daarmee zijn opmars in de Bundesliga en staat in punten nu gelijk met Hertha, dat inmiddels dichter bij de degradatiezone staat dan bij Europees voetbal.

Borussia Mönchengladbach
1 - 1
1899 Hoffenheim

Alfred Schreuder ontsnapte met 1899 Hoffenheim aan zijn derde nederlaag op rij. Borussia Mönchengladbach mocht dat zichzelf aanrekenen. Na de vroege openingsgoal van Matthias Ginter liet Alassane Pléa een uitgelezen kans op de 2-0 onbenut. Doelman Oliver Baumann stopte zijn penalty. Die redding bleek van grote waarde toen invaller Lucas Ribeiro in de extra tijd nog gelijk maakte door de bal na een corner van dichtbij binnen te koppen.