Bayern komt met de schrik vrij na opmerkelijke blunder Neuer

Reacties

Bayern München heeft vrijdag een matige generale repetitie beleefd voor het Champions League-duel met Chelsea. In eigen huis rekende de koploper zeer moeizaam af met SC Paderborn.

Bayern komt met de schrik vrij na opmerkelijke blunder Neuer
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 2
Paderborn
Paderborn

Bij de thuisploeg vierde Real Madrid-huurling Álvaro Odriozola zijn Bundesliga-debuut. De Spanjaard was al na acht minuten bijna goed voor een assist: Robert Lewandowski kopte maar net naast uit diens voorzet. Zonder te sprankelen legde Bayern de bezoekers zijn wil op en na 26 minuten was de ban gebroken. Serge Gnabry rondde knap af met links in een kluwen van Paderborn-spelers: 1-0.

Bayern probeerde het duel snel te beslissen, maar verzuimde om de marge te verdubbelen. Vooral Philippe Coutinho mocht zich dat aanrekenen. De Braziliaan produceerde slechts een slappe inzet, waar hij sowieso wellicht beter Lewandowski had kunnen aanspelen. Het voornaamste gespreksonderwerp tijdens de rust was echter de blunder van Neuer die Dennis Srbeny in staat stelde de 1-1 aan te tekenen. De aanvaller legde de ver uit zijn doel gesprinte international in de luren en rondde vervolgens knap af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de onderbreking groeide Leopold Zingerle met enkele knappe reddingen uit tot de grote man van Paderborn, maar ook de keeper moest zich na zeventig minuten gewonnen geven op een geplaatste inzet van Lewandowski na prima voorbereidend werk van Gnabry. Paderborn toonde echter opnieuw veerkracht. Na een uitbraak belandde de bal bij Dennis Jastrzembski, wiens snoeiharde poging nog werd gekeerd door Neuer. De rebound was daarop een eenvoudige prooi voor de attente Sven Michel.

Vlak na de entree van Joshua Zirkzee - vlak voor de winterstop twee keer de reddende engel voor Bayern - maakte Lewandowski het verschil. De goalgetter tikte simpel raak na een voorzet van Gnabry vanaf links: 3-2. Een derde comeback van hekkensluiter Paderborn bleef uit. Met de driepunter verstevigt Bayern zijn koppositie: RB Leipzig volgt nu op vier punten. De equipe van Julian Nagelsmann gaat zaterdag op bezoek bij Schalke 04.

Bayern München kan nu toeleven naar de uitwedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Chelsea van dinsdag. Sinds de eindzege in 2013 bereikte Der Rekordmeister nooit meer de finale van het miljardenbal. Vorig jaar ging het in de achtste finale mis tegen de latere eindwinnaar Liverpool.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.