Haaland sleept volgende individuele prijs binnen

Reacties

Erling Haaland is verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De Noorse spits zette in zijn eerste seizoen in de Engelse topcompetitie meteen een doelpuntenrecord neer. In 35 optredens scoorde hij 36 keer, waarmee Haaland een belangrijke rol had in het kampioenschap van City.

Haaland sleept volgende individuele prijs binnen
© Pro Shots

Haaland kreeg vrijdag al de FWA-award uitgereikt. Dat is een prijs van een associatie van ruim zevenhonderd journalisten. Een dag later volgde de Premier League-award. Voor die prijs werden stemmen van het publiek gecombineerd met die van de twintig aanvoerders in de Premier League en een panel van experts.

De aanvaller van Manchester City kreeg meer stemmen dan de zes andere genomineerden. Dat waren ploeggenoot Kevin De Bruyne, Harry Kane (Tottenham Hotspur), Martin Ødegaard, Bukayo Saka (Arsenal), Marcus Rashford (Manchester United) en Kieran Trippier (Newcastle United).

Voor het vierde seizoen op rij gaat de prijs voor beste speler naar iemand van Manchester City. De Bruyne won de award in 2020 en 2022, terwijl Rúben Dias er in 2021 mee vandoor ging. Vincent Kompany was in 2012 de eerste City-speler die de prijs won.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.