Haaland pijnigt buurland Zweden, invaller Tadic als aangever belangrijk

Noorwegen heeft de uitstekende start van de nieuwe Nations League-campagne een vervolg gegeven door Zweden in eigen huis te verslaan. Servië boekte zijn eerste overwinning in Groep 4 van League B.

Zweden
Zweden
1 - 2
Noorwegen
Noorwegen

Geen van beide landen speelde vaker tegen een andere tegenstander, maar in het voetbal (in tegenstelling tot verschillende andere sporten) was het krachtsverschil lange tijd te groot om een ​​echte rivaliteit op gang te brengen. Zweden was jarenlang de bovenliggende partij, maar zondagavond zorgde Erling Haaland voor een Noorse overwinning.

De nieuwe spits van Manchester City zette de bezoekers in de twintigste minuut op voorsprong door een door Morten Thorsby verdiende strafschop te benutten. In de 69ste minuut zorgde Haaland ook voor 0-2. Het was zijn achttiende doelpunt in negentien interlands. Invaller Anthony Elanga redde kort voor tijd de eer nog namens de thuisclub: 1-2.

Bij Noorwegen had Feyenoorder Marcus Pedersen een basisplaats, terwijl zijn clubgenoot Fredrik Aursnes geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie.

Servië
Servië
4 - 1
Slovenië
Slovenië

Servië en Slovenië zijn de andere landen in deze poule en bij de thuisclub begon Dusan Tadic op de bank. De aanvoerder van Ajax zag Aleksandar Mitrovic, die namens Fulham liefst 43 keer scoorde in het afgelopen Championship-seizoen, in de 24ste minuut de score openen. Na een half uur kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte door een fraaie treffer van Petar Stojanovic.

Bij aanvang van de tweede helft kwam Tadic in de ploeg bij Servië en elf minuten later was de oud-speler van FC Groningen en FC Twente de aangever bij de 2-1 van Sergej Milinkovic-Savic. Vijf minuten voor tijd zorgde de eveneens ingevallen Luka Jovic na voorbereidend werk van Andrija Zivkovic voor de derde treffer van Servië en in de extra speeltijd bepaalde Nemanja Radonjic de eindstand op 4-1.