Haaland onthult na galashow: 'Mijn superkracht? Doelpunten maken'

Reacties

Op Erling Haaland staat geen maat. Als Pep Guardiola zijn spits niet na een uur had gewisseld, had hij allicht nog een zesde en een zevende goal gemaakt dinsdagavond in de galavoorstelling tegen RB Leipzig. De Noor moest genoegen nemen met vijf stuks in de 7-0 monsterzege van Manchester City. En dat lukte wel.

Haaland onthult na galashow: 'Mijn superkracht? Doelpunten maken'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
7 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Josko Gvardiol leek wel een goedbedoelende amateur in het Etihad Stadium. De jonge Kroaat krijgt van alle kanten lof over het voortreffelijke spel dat hij als verdediger toont, maar stond werkelijk iedere keer niet waar Haaland wel stond om weer eens te scoren. 'Mijn superkracht is doelpunten maken. Moet ik eerlijk zijn? Bij veel van de goals van vandaag dacht ik niet eens na, ik wilde die bal gewoon binnen rammen. Het gaat erom dat je snel denkt', aldus de Man of the Match bij BT Sport.

Het ging ook even over de teamprestatie. 'We hebben gisteren gewerkt aan het drukzetten, zeker thuis moeten we dat doen. We zijn zo goed in het veroveren van de bal, ik denk dat we dat meer zouden moeten doen. Als we meer druk zetten, is er meer ruimte voor onze spelers om tussen de linies te spelen', analyseerde de Noor.

Na een uur kreeg hij rust van zijn trainer, zodat hij bleef steken op vijf goals. Razend knap maar niet uniek: Lionel Messi en Luiz Adriano deden het hem al voor in de Champions League. Gevraagd naar zijn visie op de wissel, die hem de kans op een unieke zesde goal ontnam, reageerde Haaland gevat. 'Ik heb de trainer verteld dat ik graag een dubbele hattrick had willen maken, maar ja. Wat doe je eraan?'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.