Haaland imponeert in 'monster-modus': 'Dit heb ik nooit eerder gezien'

Reacties

Erling Haaland was dinsdag twee keer trefzeker bij Noorwegen bij de monsterzege op Armenië. De Noorse bondscoach Stale Solbakken zag dat er weer geen maat stond op de doelpuntenmachine.

Haaland imponeert in 'monster-modus': 'Dit heb ik nooit eerder gezien'
Noorwegen
Noorwegen
9 - 0
Armenië
Armenië

Het Noorse dagblad Aftenposten zag Haaland in 'monster-modus'. 'Het was een powershow die ik nooit eerder op de Noorse velden heb gezien. Soms wrijf ik in mijn ogen als ik Erling zie spelen', zei Solbakken op de persconferentie. 'Hij is enorm explosief, heeft flair en een geweldig gevoel voor timing. Erling heeft een speciaal lichaam, en een enigszins speciale loopstijl.'

Haaland nam op acrobatische wijze de 1-0 voor zijn rekening en maakte nog voor rust zijn tweede van de avond. In de tweede helft bleef de spits van Borussia Dortmund aan de kant. 'Je kunt veel door trainingen aanleren, maar Erling is met een gave geboren. Hij maakt daar gebruik van, van zijn instinct én geweldige fysieke kwaliteiten.'

Recordjacht
Voor Haaland waren het zijn veertiende en vijftiende doelpunt voor de Noorse ploeg. Daar had hij slechts zeventien interlands voor nodig. De topspits die al maanden wordt gelinkt aan met name Real Madrid, Barcelona en Manchester City laat een groot aantal topspitsen achter zich als het gaat om hoe snel hij zijn vijftien interlanddoelpunten heeft bereikt.

Hoeveelheid gespeelde interlands voor vijftien goals
1. Erling Haaland 17
2. Mohamed Salah 22
3. Harry Kane 25
3. Neymar 25
5. Zlatan Ibrahimovic 33
6. Kylian Mbappé 36
7. Robert Lewandowski 43
7. Cristiano Ronaldo 43
9. Karim Benzema 45
9. Memphis Depay 45
11. Wayne Rooney 46
12. Lionel Messi 54

In Noorwegen verwacht men dat het doelpuntenrecord van Jørgen Juve (33 doelpunten) uit 1934 binnen niet al te lange tijd gaat sneuvelen. 'Als Erling fit blijft, gaat het waarschijnlijk heel snel', zei Solbakken over de recordjacht van Haaland. De Noren wisten zich niet te plaatsen voor het WK en spelen in juni Nations League-wedstrijden tegen Servië, Zweden en Slovenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.