Haaland haalt record en deelt podium met twee Premier League-iconen

Reacties

Op Manchester City en vooral Erling Haaland staan dit seizoen geen maat. De Noor had op bezoek bij Fulham amper vijf minuten nodig om het netje weer te vinden, en daarmee zet hij Pep Guardiola's ploeg niet alleen op koers in een belangrijke wedstrijd, ook evenaart hij een Premier League-record.

Haaland haalt record en deelt podium met twee Premier League-iconen
© Viaplay
Fulham
Fulham
1 - 2
Manchester City
Manchester City

De toeschouwers op het schilderachtige Craven Cottage laafden zich aan een waterig voorjaarszonnetje, maar Haaland was wél vanaf de aftrap scherp. Julian Álvarez werd onderuit gehaald door Tim Ream, waardoor een strafschop de enige mogelijke beslissing was. Haaland pakte de bal en liet Bernd Leno kansloos door die bal in de uiterste rechterhoek te schieten: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Haaland betekent het in zijn eerste Premier League-seizoen meteen een record. Het is zijn 34e doelpunt in de competitie, en sinds de oprichting van de Premier League in 1992 maakte niemand er meer. Alan Shearer en Andy Cole wisten er ook ooit 34 te maken, maar die hadden er 42 wedstrijden voor nodig. Haaland heeft nog zes wedstrijden om het record alleen op naam te krijgen, en enkel de meest avonturlijke gokker durft erop in te zetten dat het de veelvraat niet zal lukken.

Het all-time record van de Engelse hoogste afdeling is voorlopig zelfs voor de schier onverzadigbare Haaland wel veilig. In het seizoen 1927/28 wist Dixie Dean namens Everton zestig doelpunten te produceren, een prestatie die vermoedelijk nooit meer wordt overtroffen.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.