Gunstig gelijkspel Noorwegen en Schotland voor Oranje

In de WK-kwalificatiepoule van het Nederlands elftal zijn Noorwegen en Schotland opnieuw tegen puntenverlies aangelopen. In Glasgow speelden Oranje's concurrenten met 0-0 gelijk tegen elkaar.

Gunstig gelijkspel Noorwegen en Schotland voor Oranje

Dat het duel in Hampden Park doelpuntloos eindigde was voor een groot deel te wijten aan een dertigjarige debutant. Chris Iwelumo miste de grootste kans van de wedstrijd. De Schotse spits van Wolverhampton Wanderers blunderde van dichtbij na een voorzet van Gary Naysmith.

Iwelumo had eerder het veld al onder boegeroep betreden. Hij kwam publiekslieveling James McFadden aflossen en dat werd bondscoach George Burley niet in dank afgenomen door de Schotse supporters. Opvallend genoeg ging Schotland na de wissel wel beter spelen.

The Tartan Army had in het eerste uur weinig te vertellen tegen de Noren, die in John Carew de gevaarlijkste man van het veld binnen hun gelederen hadden. De fysiek sterke spits was voortdurend dreigend. Maar net als de Schotten hadden de Noren moeite met scoren. Steffen Iversen kreeg vlak voor tijd nog een goede mogelijkheid, maar de spits stuitte op doelman Craig Gordon.

Het gelijkspel is gunstig voor Nederland, dat als enige nog zonder puntenverlies is in Groep 9. Schotland heeft na drie duels vier punten. Noorwegen, woensdag tegenstander van Oranje, behaalde twee punten uit twee wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's