Gündogan: 'Manchester City is te nerveus in de Champions League'

Reacties

De spelers van Manchester City kunnen tijdens Champions League-wedstrijden heel moeilijk omgaan met tegenslag. Dat zegt Ilkay Gündogan althans na de 1-0 nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de eerste ontmoeting van de kwartfinale.

Gündogan: 'Manchester City is te nerveus in de Champions League'

In de beginfase verzuimde Sergio Agüero de Engelse kampioen vanaf de strafschopstip op voorsprong te schieten. 'We raken de kluts kwijt als zoiets gebeurt. Had die penalty gezeten, dan hadden we op overtuigende wijze afgerekend met Tottenham Hotspur', vertelt Gündogan aan Sky Deutschland. 'In plaats daarvan leken we de wedstrijd op te geven. Dat mag een groot team niet overkomen. Daarom zijn we er nog lang niet.'

Manchester City strandde vorig jaar tegen Liverpool in de kwartfinale van het miljardenbal en in 2017 viel het doek al in de achtste finale tegen AS Monaco. Ondanks alle versterkingen van de laatste jaren reikten The Citizens nooit verder dan de laatste vier in de Champions League.

'We waren tegen Tottenham Hotspur niet dapper genoeg en maakten te veel fouten', legt Gündogan de vinger op de zere plek. De middenvelder ziet een patroon. 'Ik heb het gevoel dat we te nerveus zijn in belangrijke Champions League-wedstrijden, we nemen telkens de verkeerde beslissingen. In dit soort duels willen we altijd iets speciaals laten zien, maar dat hoeft helemaal niet.'

De return in dit tweeluik is volgende week woensdag. Manchester City gaat zondag in de Premier League op bezoek bij Crystal Palace.

'Onzinnig om Sané en De Bruyne zo laat te brengen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.