Gündogan denkt dat gemis Busquets op te vangen is

Reacties

Ilkay Gündogan kan het middenveld van Barcelona in het aanstaande seizoen van de benodigde ervaring voorzien. Door het vertrek van boegbeeld Sergio Busquets was er behoefte aan een aanwinst die gepokt en gemazeld is in het topvoetbal.

Gündogan denkt dat gemis Busquets op te vangen is
© Pro Shots

Dat is dus Gündogan geworden, die transfervrij overkwam van Manchester City. Na een paar weken trainen met de Blaugrana laat hij middels een interview op de clubwebsite van zich horen. Wat vindt hij van het trio Pedri, Gavi en Frenkie de Jong, zijn concurrenten of collega's op het middenveld, die stuk voor stuk behoorlijk wat jonger zijn?

'Die hebben allemaal ongelofelijke dingen laten zien, en er zit nog veel meer in ze, ze hebben enorm veel potentie om zich verder te verbeteren. Met zulke spelers wil ik het veld delen, misschien ook omdat ik als middenvelder baat heb om zulke spelers om me heen te hebben. Het is belangrijk dat middenvelders een goede connectie met elkaar hebben. Ik kan niet wachten om samen ongelofelijke momenten te beleven.'

Dat zullen ze moeten doen zonder de ervaren leiding van Busequets. Gaat Barcelona hem missen? 'Hij was in de afgelopen jaren geweldig, volgens mij één van de belangrijkste factoren in het succes dat deze ploeg heeft gekend. Je verliest niet enkel een geweldige speler, maar ook een geweldig karakter. Soms duurt het even voordat alles in balans is, maar het biedt anderen ook de mogelijkheid om naar voren te stappen, iemand anders kan nu belangrijker worden', relativeert Gündogan.

Bij Barcelona verscheen ook Oriol Romeu, een tweede ervaren middenvelder, die vermoedelijk de 'Busquets-rol' op zich zal nemen in de ploeg van Xavi. Op VI Pro hebben we Romeu uitgelicht:

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.